100 років ХНУМГ ім. О.М. Бекетова
100 років ХНУМГ ім. О.М. Бекетова
Додано:17/10/2022

05 жовтня 2022 року виповнилось 100 років від дня заснування провідного муніципального закладу вищої освіти, флагмана комунального господарства України та розробника науково-технічних та методичних засад комфортних умов перебування людини в міському середовищі – Харківського національного університету міського господарства імені О.М. Бекетова. Він по праву носить ім’я людини-творця та зодчого Олексія Миколайовича Бекетова, авторству котрого належать знакові споруди міста Харкова, який своїми працями створив неповторний вигляд другої столиці України. Сьогодні традиції видатного О.М. Бекетова продовжує нова плеяда архітекторів та будівельників комунального спрямування. Значний внесок у розбудову системи міського господарства зробили академіки НАН ВО України. Серед них почесне місце займають професори: Хворост М.В., Харченко В.Ф., Мамонов К.А., Петренко О.М., Димченко О.В, Говоров П.П., Шпачук В.П. та інші.

За вагомий особистий внесок у розвиток освіти і науки в Україні та у зв’язку з 100-річчям від дня заснування університету, Президія НАН ВО України нагородила орденом Ярослава Мудрого ректора університету проф. Бабаєва В.М., за керівництва якого ХНУМГ ім. О.М. Бекетова із провінційного закладу вищої освіти перетворився на потужний, відомий в Україні та за її межами університет європейського типу з сучасною матеріально-технічною базою. Медалі ім. Святого Володимира та Ярослава Мудрого отримали акад. Хворост М.В. та Петренко О.М. За сприяння духовному розвитку та відродження української духовності віцепрезидент та  акад. «НАН ВО України», проф. Говоров П.П. відзначений орденом Христа Спасителя УПЦ. Академіки Харченко В.Ф., Шпачук В.П., Димченко О.В., Мамонов К.А. отримали Подяки від Президії НАН ВО України.

На жаль, у зв’язку із військовими діями ворога святкування пройшло лише в онлайн режимі, а основні заходи перенесено  на майбутні часи.

Слава Україні!

 

Віцепрезидент з технічних наук

ГО «НАН ВО України»,

д-р тех.н., професор                                              акад. ГО «НАН ВО України»  Пилип ГОВОРОВ

  • 100 років ХНУМГ ім. О.М. Бекетова
 

Шановні користувачі, з метою уникнення розповсюдження спаму та реклами, просимо Вас авторизуватися через профіль в соціальних мережах.

Це не займе багато часу, та не потребує заповнення жодних форм. Дякуємо за розуміння!

Увійти використовуючи пофіль:
Створення сайту: DoSites.Net
На початок сторінки Карта сайту