11 грудня 2021 р. відбулася щорічна звітна конференція Національної академії наук вищої освіти України
11 грудня 2021 р. відбулася щорічна звітна конференція Національної академії наук вищої освіти України
Додано:22/12/2021

11 грудня 2021 року в дистанційному режимі з використанням платформи ZOOM відбулася Звітна конференція ГО «НАН ВО України», яка є однією з найбільш потужних та чисельних громадських організацій у галузі освіти і науки в Україні.

У заході взяли участь члени Президії Академії, віце-президенти, академіки-секретарі наукових фахових відділень, голови обласних наукових відділень, керівники регіональних наукових центрів тощо.

На початку засідання усі присутні хвилиною мовчання вшанували пам’ять академіків, які відійшли у вічність в 2021 році: Зарембу Є.Х., Ільницького І.Г., Гладуха Є.В., Синяченка О.В.

Із привітальним словом до членів Президії і запрошених гостей звернувся Президент Академії  – доктор медичних наук, професор, академік Табачніков Станіслав Ісакович, який наголосив, що система освіти і науки в Україні, у зв’язку зі змінами у соціально-політичній та економічній сферах, перебуває у процесі свого реформування. Окрім того, нові виклики та вектори розвитку вона отримала в умовах пандемії COVID-19. Тому завдяки таким засіданням вітчизняні науковці і освітяни мають змогу висвітлити результати власних досліджень, ознайомитися зі здобутками передових наукових шкіл України, взяти участь у дискусіях, обмінятися досвідом, у тому числі як долати наслідки COVID-19 для систем освіти та використовувати різні інструменти для досягнення Цілей сталого розвитку (серед яких забезпечення всеохоплюючої і справедливої якісної освіти та заохочення можливості навчання впродовж усього життя для всіх), познайомитися з високоповажними освітянами та науковцями. Також Президент подякував усім присутнім, що знайшли час і можливість бути на цьому заході та наголосив, що упродовж 2021 року здійснено істотні кроки, що значною мірою сприяють піднесенню іміджу Академії серед вітчизняної наукової спільноти та на міжнародному рівні.

На даному розширеному засіданні були урочисто вручені шанованим і поважним учасникам зібрання академічні відзнаки, дипломи лауреатів конкурсу на краще видання року, а новообраним академікам і членам-кореспондентам видано дипломи та посвідчення. Обговорено та затверджено звіт про науково-організаційну діяльність Академії за 2021 рік.

Наприкінці заходу Президент Академії, доктор медичних наук, професор, акад. С. Табачніков ще раз подякував усім присутнім за конструктивну і плідну роботу у засіданні; привітав із прийдешніми Новорічними та Різдвяними святами; побажав усім у Новому 2022 році міцного здоров’я, мирного неба, сімейного затишку, творчої наснаги, подальших професійних здобутків на науково-педагогічній ниві. Також він запевнив, що ГО « Національна академія наук вищої освіти України» не залишається осторонь реформ, які відбуваються в вітчизняній системі освіти і науки, завершення цих перетворень потребує копіткої роботи, неабиякої консолідації зусиль та згуртованості наукової і освітянської спільноти України. І лише в діалозі та співпраці можливо сприяти покращенню розвитку наукових досліджень та удосконалення на цій основі освітнього процесу у ЗВО України!

 

   

  • 11 грудня 2021 р. відбулася щорічна звітна конференція Національної академії наук вищої освіти України
 

Шановні користувачі, з метою уникнення розповсюдження спаму та реклами, просимо Вас авторизуватися через профіль в соціальних мережах.

Це не займе багато часу, та не потребує заповнення жодних форм. Дякуємо за розуміння!

Увійти використовуючи пофіль:
Створення сайту: DoSites.Net
На початок сторінки Карта сайту