400 установ отримали доступ до Scopus та Web of Science
400 установ отримали доступ до Scopus та Web of Science
Додано:27/10/2019

394 українські виші та наукові установи отримали доступ до міжнародних наукових баз даних Scopus та Web of Science за кошти державного бюджету. Про це, з посиланням на дані Державної науково-технічної бібліотеки, повідомили у Міністерстві освіти і науки.

За словами генерального директора директорату науки МОН Дмитро Чеберкуса, у 2019 році міністерство вперше надало можливість підключитись до Scopus та Web of Science за кошти держави всім бюджетним вишам та науковим установам.

«Це можна зробити незалежно від відомчого підпорядкування, потрібно лише надіслати заявку в ДНТБ. Наразі цим скористалися вже майже 400 установ», – зазначив Чеберкус.

Найбільше заявок подали та отримали доступ заклади МОН та НАН – 127 та 102 відповідно. Ще 49 – це установи Національної академії аграрних наук, 24 – МОЗ, 17 – Національної академії медичних наук.

«Це десь 60% від загальної кількості закладів, що можуть безкоштовно отримати доступ. Для тих, хто з певних причин ще не підключився до баз, хочу наголосити: ви все ще можете подати заявку та отримати доступ. Ми не обмежували цю опцію якимись часовими рамками, окрім, звісно, терміну дії передплати», – додав очільник директорату.

ПОДАТИ ЗАЯВКУ

  • 400 установ отримали доступ до Scopus та Web of Science
 

Шановні користувачі, з метою уникнення розповсюдження спаму та реклами, просимо Вас авторизуватися через профіль в соціальних мережах.

Це не займе багато часу, та не потребує заповнення жодних форм. Дякуємо за розуміння!

Увійти використовуючи пофіль:
Створення сайту: DoSites.Net
На початок сторінки Карта сайту