АКАДЕМІЯ НАУК ВИЩОЇ ОСВІТИ УКРАЇНИ
Привітання президента АНВО України містить мудрі і щирі слова, над якими варто замислитися...
Додано:08/05/2016

 Шановні  академіки, ветерани та співробітники АНВО України!

 

Указом Президента України 8 травня встановлене Днем пам’яті та примирення. У цей день ми схиляємо голови перед героями, які здолали фашизм, боролися за незалежність України, врятували свою Батьківщину і весь світ. Ми у вічному боргу перед ними і саме їм завдячуємо мирним небом, свободою, можливістю творити і розвиватися. Їх величний подвиг назавжди залишиться взірцем  патріотизму, вірного служіння своєму народу та Батьківщині.
Цьогоріч 9 травня відзначається 71-а річниця Перемоги над фашизмом у Європі. У цей день ми згадуємо сторінки минулого, щоб ще раз усвідомити, кому зобов’язані мирним небом над головою, адже на полях Другої світової війни Україна втратила більше семи мільйонів своїх синів і дочок. Герої, які полягли на полях битв, а також сотні тисяч мирного населення, не побачили Перемоги. Уже, на жаль, немає і більшості тих, хто, виборовши свободу і мир, повернулися на післявоєнну землю та відбудовували зруйновані міста і села.  Вічна їм слава!

Указом Президента України 8 травня встановлене Днем пам’яті та примирення. У цей день ми схиляємо голови перед героями, які здолали фашизм, боролися за незалежність України, врятували свою Батьківщину і весь світ. Ми у вічному боргу перед ними і саме їм завдячуємо мирним небом, свободою, можливістю творити і розвиватися. Їх величний подвиг назавжди залишиться взірцем  патріотизму, вірного служіння своєму народу та Батьківщині.

Цьогоріч 9 травня відзначається 71-а річниця Перемоги над фашизмом у Європі. У цей день ми згадуємо сторінки минулого, щоб ще раз усвідомити, кому зобов’язані мирним небом над головою, адже на полях Другої світової війни Україна втратила більше семи мільйонів своїх синів і дочок. Герої, які полягли на полях битв, а також сотні тисяч мирного населення, не побачили Перемоги. Уже, на жаль, немає і більшості тих, хто, виборовши свободу і мир, повернулися на післявоєнну землю та відбудовували зруйновані міста і села.  Вічна їм слава!

Україна переживає важкі часи. Прикро, що ми змушені сьогодні захищатися від тих, з ким в 1945 році разом святкували Перемогу. Нині українському народу, як повітря, потрібні нові здобутки і перемоги. Героїчний приклад наших батьків і дідів мусить надихати нас на захист нашої держави, конституційних прав і свобод, відстоювання права кожного громадянина на достойне життя.

І ще. Україна не раз потерпала від чвар і міжусобиць. Були ці ганебні і згубні явища за часів Київської Русі і Галицько-волинської держави, мали вони  місце і в новітній історії України. Згадаймо пріснопам’ятного гетьмана Скоропадського і його роль у розвалі України у буремному 1918 році (від 29 квітня до 14 грудня).  На жаль, гетьман Павло Скоропадський  став символом того, як "великий час застав малих людей". Адже він не сумнівався у своїй великості та обраності, маючи при цьому мутовану  національну свідомість з претензією на порятунок країни. Словом – модифіковане яничарство у зеніті.

З’являються такі «гетьмани» та «підгетьманки» і у нинішній складний час. І не лише серед керівників держави, але й у деяких потужних і згуртованих колективах. У тому числі і у наукових. Звідки вони беруться сьогодні? Зі спільного і ще далеко не викоріненого малоросійства у теперішній суспільній свідомості України. Це проблема не політична – а психологічна. Бо це люди зі зламаною психікою, комплексом відступництва, що мають за хворобливу потребу насаджувати свою ущербність іншим людям та ще й узаконювати її. Це вони, нічого не створивши, підминають під себе Конституцію, монополізують правосуддя, пишуть під власні забаганки нові Статути… Як наслідок – розвал і небуття.       

Тому, вітаючи з Днем пам’яті та примирення і  Днем Перемоги, бажаю всім співробітникам Академії наук вищої освіти України миру, міцного здоров’я, мудрості, твердих переконань, милосердя, порядності і віри в Перемогу! 

 

Світла пам'ять переможцям! Честь і слава героям!

 

З повагою,
Президент АН ВО України,                                      М. Дубина
академік

  • АКАДЕМІЯ НАУК ВИЩОЇ ОСВІТИ УКРАЇНИ
 

Шановні користувачі, з метою уникнення розповсюдження спаму та реклами, просимо Вас авторизуватися через профіль в соціальних мережах.

Це не займе багато часу, та не потребує заповнення жодних форм. Дякуємо за розуміння!

Увійти використовуючи пофіль:
Створення сайту: DoSites.Net
На початок сторінки Карта сайту