Чергова стаття члена-кореспондента АНВО України Шостака А.В. спеціально для нашого порталу
Додано:05/06/2013

У сучасному науковому середовищі ніхто не наважиться спростувати твердження, що справжнім вченим може вважатися той, чиї роботи були оцінені і визнані міжнародною науковою спільнотою. Останнім часом і в Україні для оцінювання результативності науки використовуються показники числа  наукових публікацій і їх цитованість. Для того, щоб оцінити якість  наукових статей і роботу дослідників у цілому, досить часто використовуються такі наукометричні показники, як індекс цитування вченого і імпакт-фактор журналу. Власне, про це і йдеться у запропонованій нижче статті.

Лауреат Нобелівської премії академік В.Л.Гінзбург відмічав, що «необхідною умовою успіхів у науковій роботі, а конкретно - у забезпеченні міжнародного визнання цих успіхів, - є своєчасна публікація цих робіт з можливістю посилання на них провідних вчених, що і буде дієвою підтримкою кращих із них». Відома американська поговірка «Публікуйся або загинеш» підтверджує слова академіка, бо у США від кількості цитувань опублікованих статей напряму залежить кар’єра вченого. Міністерством освіти і науки України також рекомендується при визначенні рейтингу ВНЗ і окремих вчених враховувати індекс цитованості, індекс Хірша та інші наукометричні  показники, зокрема, Російський індекс наукового цитування (РІНЦ) і показники міжнародних баз даних (Web of Science та Scopus).

Текст статті

 

Шановні користувачі, з метою уникнення розповсюдження спаму та реклами, просимо Вас авторизуватися через профіль в соціальних мережах.

Це не займе багато часу, та не потребує заповнення жодних форм. Дякуємо за розуміння!

Увійти використовуючи пофіль:
Створення сайту: DoSites.Net
На початок сторінки Карта сайту