Чергове визнання енергійної берегині
Чергове визнання енергійної берегині
Додано:12/07/2018

 

 

 

Чергове визнання енергійної берегині України

 Баль-Прилипко Лариса Вацлавівна

нагороджена орденом княгині Ольги III ступеня за вагомий особистий внесок у розвиток вітчизняної науки, зміцнення науково-технічного потенціалу України, баготорічну сумлінну працю та високий професіоналізм.
Указ Президента України від 19 травня 2018року №135.

 

Академік-секретар загальнотехнічного відділення Баль-Прилипко Лариса Вацлавівна, доктор технічних наук, професор, декан факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК

Національного університету біоресурсів і природокористування України знову порадувала нас своїми досягненнями в 2018 році і показала, на що здібна наша жіноча стать, працюючи з великою відданістю і любов’ю до науки і освіти. Її життя і трудовий шлях можуть бути прикладом для чоловіків.

Баль-Прилипко Лариса Вацлавівна народилася 19 жовтня 1957 року в м.Бердичеві Житомирської області в сім'ї робітників: батько – бондар кожевенного заводу, мати - медична сестра центральної лікарні.

З шести років почала займатись музикою, художньою гімнастикою; в 1970 році успішно закінчила музичну школу. Любов до музики і всього прекрасного визначили подальшу долю Лариси Вацлавівни.

У 1974 р. Л.В. Баль-Прилипко закінчила Бердичівську загальноосвітню  школу №17 із золотою медаллю, а з 1974 по 1979 рр. – студентка факультету технології м'ясо-молочних виробництв Київського технологічного інституту харчової промисловості (нині - НУХТ). У червні 1979 року отримала диплом  за спеціальністю «Технологія м'яса та м'ясних продуктів».

З серпня 1979 по січень 1982 рр. працювала на Київському м'ясокомбінаті майстром, технологом виробництва. З січня 1982 по жовтень 1985 рр. – навчання в аспірантурі Київського технологічного інституту харчової промисловості.

У січні 1986 року у Московському інституті м'ясної та молочної промисловості (нині МДУПБ) захистила кандидатську дисертацію за спеціальністю 05.18.04 – «Технологія м'ясних, молочних та рибних продуктів».  Тема кандидатської дисертації : «Разработка способа хранения варено-копченых колбас с применением консерванта - муравьиной кислоты».

З вересня 1985 року  - асистент, з листопада 1991 р. до серпня 2008 р. доцент  кафедри технології м'яса, м'ясних та олієжирових продуктів УДУХТ.

З вересня 2008 по липень 2009 рр., Лариса Вацлавівна працює на посаді заступника декана факультету готельно-ресторанного бізнесу та міжнародного туризму Київського національного університету культури і мистецтв, доцент кафедри готельно-ресторанного бізнесу.

З вересня 1996 по вересень 2009 рр. працювала за сумісництвом в міжнародному концерні харчових рішень «Bеаrs Food Ingredients» і обіймала посади: 1996-2002 рр. – керівник департаменту м'ясопереробної та харчоконцентрактної промисловості; 2002-2004 рр. – директор з технологій групи компаній «Bеаrs»; 2004-2009 рр. – заступник генерального директора з наукових питань концерну  «Bеаrs Food Ingredients».

Починаючи з 2009 року по теперішній час, працює в Національному університеті біоресурсів і природокористування України на посадах доцента, професора кафедри технології м’ясних, рибних та морепродуктів; деканом факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК.

Баль-Прилипко Л.В. є визнаним науковцем у переробних галузях сільськогосподарської продукції АПК України. Доктор технічних наук (шифр 03.00.20 – біотехнологія) спеціалізована рада Національного університету біоресурсів і природокористування України. Тема докторської дисертації: «Обґрунтування та розробка сучасних біотехнологій якісних та  безпечних м'ясних виробів». З 2005 року по теперішній час є технічним експертом TUV CERT в галузях: харчова промисловість;  навчання, а з  2011 року експертом системи Менеджменту якості в галузях: – TRIC 03A–м’ясна і молочна промисловість;  TRIC 37 – навчання.

З 2010 року є членом Національної асоціації виробників дитячого харчування Міністерства АПК та продовольства України; з 2017 року - членом Асоціації українських виробників «Морозиво і заморожені продукти». Протягом 2004 – 2005 рр. була членом робочої групи з розробки Загальнодержавної програми «Добробут через аграрний розвиток України».

Як провідний фахівець переробних галузей АПК, директор з технологій Концерну «Bears Food Ingredients» з 1996 по 2008 роки брала безпосередню участь у створенні і впровадженні сучасних, інноваційних технологій якісних та безпечних харчових продуктів. Має у своєму доробку понад 100 найменувань авторських розробок, які впроваджено на 70 основних м’ясопереробних підприємствах України, Білорусі, Молдови та Росії.

Автор понад 500 науково-методичних праць, зокрема: 11 підручників, 7 навчальних посібників, 7 монографій; понад 70 авторських свідоцтв та патентів України; понад 80 науково-методичних розробок.

Баль-Прилипко Л.В. має відповідний рівень професійної підготовки та досвід наукової роботи. Вона підготувала 4-х кандидатів наук і готує до захисту дисертацій 7 здобувачів наукового ступеню.

Про її визнання свідчать багато нагород різного рівня.

Державні нагороди – Почесна грамота Кабінету Міністрів України за вагомий особистий внесок у розвиток харчової промисловості, багаторічну сумлінну працю (№4313 від 12.09.2002 р.); Подяка Кабінету Міністрів України за особистий внесок у розробку  Загальнодержавної програми «Добробут через аграрний розвиток України» (від 29.09.2005 р.); Грамота Верховної Ради України «За заслуги перед Українським народом» (№744 від 21.11.2014 р.).

Відомчі нагороди – Подяка Міністерства аграрної політики та продовольства України за розробку та впровадження серії харчових добавок до м’ясних та кулінарних виробів (15-19.06.2010 р.); Грамота Міністерства аграрної політики та продовольства України за вагомий особистий внесок у розробку та впровадження інноваційних технологій якісних та безпечних м’ясних виробів (19-23.03.2012 р.).

Нагороджена Грамотою Верховної Ради України «За заслуги перед Українським народом» (№744 від 21.11.2014 р.).

Стала переможцем Всеукраїнського конкурсу «Жінка III тисячоліття» з одержанням премії у номінації «Рейтинг» (2009). Нагороджена орденами «Берегиня України» міжнародного проекту «Я - Українка» (2017) і «Гордість і слава України» (2018 р.). Від Академії наук вищої освіти України нагороджена медаллю Ярослава Мудрого (2017 р.).

Гордістю Лариси Вацлавівни є її сім'я: син Іван і невістка Яна – юристи; донька Кристина – відмінниця навчання, студентка факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК НУБіП України; онучка Карінка, яка навчається в Школі художньої гімнастики Дерюгіних, має понад 70 нагород.

Життєве кредо Лариси Вацлавівни: «Ніщо в цьому житті не може бути успішним без зусиль багатьох людей, готових віддати свій талант, досвід та енергію для здійснення спільної мети».

Як особистість кожен із нас формується під впливом тих людей, з якими довелось спілкуватись і в яких чогось навчилися. Лариса Вацлавівна вдячна Господу Богу за життя, низько вклоняється своїм батькам за долю, дякує вчителям, колегам та друзям за натхнення і любов.

 

БАЖАЄМО, ЩОБ З РОКАМИ ЗРОСТАЛИ ЇЇ ДОБРОБУТ, ТИТУЛИ І РАНГИ!

 

Віце-президент з наукової роботи               акад.   Ю.М. Кузнєцов
АН ВОУ

  • Чергове визнання енергійної берегині
  • Чергове визнання енергійної берегині
 

Шановні користувачі, з метою уникнення розповсюдження спаму та реклами, просимо Вас авторизуватися через профіль в соціальних мережах.

Це не займе багато часу, та не потребує заповнення жодних форм. Дякуємо за розуміння!

Увійти використовуючи пофіль:
Створення сайту: DoSites.Net
На початок сторінки Карта сайту