Хресна хода в Керкірі в честь святого Спірідона
Хресна хода в Керкірі в честь святого Спірідона
Додано:20/08/2022

О святителю Спиридоне! Нехай не засудить нас за помилками нашими, але учинить з нами по милості своїй. Випроси нам, рабам Божим (імена), у Христа і Бога наше мирне безтурботне житіє, здоров'я душевне і тілесне. Визволи нас від усякого лиха душевних і тілесного, від усіх томлінь і диявoльcьких нaклепів.

(молитва до Святого Спірідона)

 

18 серпня 2022 р. Віцепрезидент відділення природничих наук НАНВО України, головний Вчений секретар НАН ВО України (нагороджена медаллю Святішого Філарета – Патріарха Київського і всієї Руси-України «За жертовність і любов до України» (2017), та медаллю ім. Святого Володимира (2022) у складі української делегації взяла участь у Хресній ході (Літанії) в Керкірі (Греція) в честь святого Спірідона. У цей день згадують чудесне спасіння святим Спірідоном острофа Корфу від чуми в 1673р. В ході беруть участь багато паломників з самого острова, материкової частини Греції та з-за кордону. Процесія проходить по центральній частині міста Керкіра. Мощі несуть у відкритій скляній раці у вертикальному положенні, символічно, ніби св. Спірідон сам обходить своє місто. Літанію супроводжує католицький Архієпископ Корфу, православний Митрополит Керкіри, багато духовенства та вірних. Численні симфонічні оркестри Корфу проводжають раку з мощами своїм виконанням, крокуючи центральною пішохідною вулицею Лістон та іншими старовинними венеціанськими вуличками міста, а у всіх церквах міста в цей час дзвонять дзвони. Під час Хресної ходи, за традицією, дороги та вулиці посипають лавровим листям, а містяни на балконах вивішують святкові килими. Закінчується процесія біля входу у Венеційську фортецю, де  відбувається святкове Богослужіння. Святково виглядає і найбільша площа міста Спіанаді – центр суспільного життя, місце зустрічі місцевих жителів і гостей, які цього року дружно підтримали гімн України у виконанні української делегації та молитву за мир в Україні !!!

  

 

 

  • Хресна хода в Керкірі в честь святого Спірідона
 

Шановні користувачі, з метою уникнення розповсюдження спаму та реклами, просимо Вас авторизуватися через профіль в соціальних мережах.

Це не займе багато часу, та не потребує заповнення жодних форм. Дякуємо за розуміння!

Увійти використовуючи пофіль:
Створення сайту: DoSites.Net
На початок сторінки Карта сайту