Міжнародна науково-практична конференція «Управління соціально-економічним розвитком регіонів та держави»
Міжнародна науково-практична конференція «Управління соціально-економічним розвитком регіонів та держави»
Додано:24/04/2020

На економічному факультеті щорічна конференція «Управління соціально-економічним розвитком регіонів та держави» зібрала онлайн більше 100 науковців із різних країн світу

На економічному факультеті щорічна конференція «Управління соціально-економічним розвитком регіонів та держави» зібрала онлайн більше 100 науковців із різних країн світу

 

На економічному факультеті ЗНУ (ZNU, Zaporizhzhia National University) дистанційно відбулася XIV Міжнародної науково-практичної конференція «Управління соціально-економічним розвитком регіонів та держави». Надзвичайно приємно, що в роботі конференції взяли участь представники університету Ромериса (Литва) д.е.н., професор Сименавичене Ж.І.; Державного вищого професійного училища ім. Президента Станіслава Войцеховського в Каліші д.н. з упр., експерт з європейських фондів Тадеуш Троціковські (Польща); Маріямпольської колегії доктор PhD соціальних наук (менеджмент), доцент Андрюкайтене Р.М. (Литва); Казахського національного педагогічного університету ім. Абая к.е.н., доцент Канабекова М.А.; Університету Туран (Республіка Казахстан) доктор PhD, доцент Бековa Р.З., доктор PhD, доцент Файзуліна С.A.; Каспийского суспільного університету PhD докторанти Гулимбетова Р.У, Бимуратова А.А. (Республіка Казахстан) та багато інших.

Щороку конференція збирає представників не тільки науки, але й бізнесу. 17 квітня в онлайн-конференції взяли участь 183 учасники, з них – 37 представника інших ВНЗ України, 13 представників реального сектору економіки. Були присутні представники підприємницького середовища, а саме: Дубініна Світлана Миколаївна – головний економісти ПрАТ «Абразивний комбінат» м. Запоріжжя; Таратута Лілія Вікторівна – директор ТОВ «АУДИТОРСЬКА ФІРМА «ЗЛАГОДА», Гайдукова Наталя Володимирівна – начальник відділу інвестування ПАТ «Запоріжсталь»; банківського сектору Остапенко Віктор Іванович – директор Запорізького філіалу «ПриватБанк», Галкін Ярослав Володимирович – заступник начальника Запорізького регіонального управління «Укрсиббанку», Дятченко Тетяна Григорівна – регіональний менеджер Департаменту менеджменту персоналу АТ «УКРСИББАНК»), пенсійного фонду Кам’янченко Сергій Андрійович – заступник голови Пенсійного фонду України у Запорізькій області).
Зі словами привітання виступив проректор із наукової та міжнародної діяльності, д.е.н., професор Геннадій Васильчук«Я дуже радий бути присутній на щорічному традиційному заході. Наш університет продовжує розвиватися та працювати незважаючи на ситуацію, що склалася в світі. Вірус згуртував наш колектив, у всьому потрібно шукати позитивні моменти. Світ маленький і в наших силах шукати нові методи та прийоми його розвитку. Ми сильні, як ніколи! Можемо дозволити зарядити один одного позитивом», – зазначив він.
Традиційно відкривала конференцію привітальним словом д.е.н., професор, декан економічного факультету Алла Череп. Із словами привітання та найкращими побажаннями декан звернулася до учасників конференції. Крім того, вона зробила доповідь на тему «Вплив інвестиційної діяльності на рівень конкурентоспроможності держави і регіонів». Її виступ був винзаний надзвичайно інформативним, цікавим і змістовним.
Алла Череп передала щирі вітання від Президента Національної Академії наук вищої освіти України Станіслава Табачнікова, який виступив ініціатором створення консультативного психолого-психотерапевтичного центру надання психоемоційної підтримки та допомоги населенню України, до якого залучені провідні Академіки – медики, юристи,економісти та наголосила, що Національна Академія наук вищої освіти України виступає локомотивом у боротьбі з поширенням короновірусної хвороби та адаптації населення України до умов пандемії «СOVID- 19».
Також щирі вітання учасникам конференції передав Віцепрезидент Академії економічних наук України д.е.н., професор Микола Белопольський, який передав у подарунок ректору ЗНУ професору Миколі Фролову книгу «Енвіроніка» з вдячністю за потужну наукову діяльність в універсимтеті та підтримку науковців. Таку ж наукову працю Микола Григорович передав проректорам д.і.н, професорам Геннадію Васильчуку та Юрію Каганову. Микола Григорович передав електронний варіант книги в бібліотеку ЗНУ, відповідно, з нею будуть мати змогу ознайомитися викладачі і студенти Запорізького національного університету.
В роботі конференції взяли участь представники Національного університету «Острозька академія» – к. е. н., доцент Новоселецький О.М., студент Артюх О.М., Хмельницького національного університету- д.е.н., професор Гончар О.І., к.е.н., доц. Гвоздецька І.В., к.е.н. Битий А.В., к.е.н. Остапчук О.В., аспіранти Слободян Т. В. і Бердичєвський А.В.; НУ «Львівська політехніка» – д.е.н., професор завідувач кафедри «Фінанси» Алєксєєв І.В., д. е. н., професор Бондарчук М.К., д.е.н, доцент Завербний А. С., к.е.н, асистент Псуй М.С., та аспірантка Джурик Х.Б., - Дніпровського державного аграрно-економічного університету – д.е.н., професор Гончаренко О.В., д.е.н., професор Павлова Г.Є., аспіранти Теслюк Ю. В.Климова К.С., Халатур О. В., Зима Ю. О.; Дніпровського національного університету залізничного транспорту ім. В. Лазаряна – д.е.н., професор Пивоваров М. Г.; Чортківського навчально-наукового інституту підприємництва і бізнесу Тернопільського національного економічного університету – к.е.н., доцент Дерманська Л. В.; Вінницького торгово-економічного інституту КНТЕУ – д.е.н., доцент Поліщук І.І., к.е.н., доцент Хачатрян В.В.; Національного університету кораблебудування імені адмірала Макарова – к.е.н., доцент Каткова Н.В., к.е.н. Циганова О.С., студенти – Швець А.А., Куляндра О.Є.; Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького - к.е.н. Данильчук Г.Б.; Харківського навчально-наукового інституту ДВНЗ «УБС» д.е.н., професор Азаренкова Г.М., д.е.н., професор Погореленко Н.П., студент Данілець Д.; ПрАТ «Міжрегіональна Академія управління персоналом» к.е.н., ст. викл. Боденчук Л. Б., к.е.н., викл. Мурашко І. С., викл. Боденчук С.В. та багато інших.
Виступив на конференції д.н. з упр., експерт з європейських фондів Державного вищого професійного училища ім. Президента Станіслава Войцеховського в Каліші (Польща) Тадеуш Троціковські з доповідю «Модернізація діяльності підприємств на засадах інноваційного розвитку».
Пан Тадеуш привітав усіх з наступаючими святами та виступив і наголосив на тому, що сподівається на подальше співробітництво наших університетів в рамках Європейських програм.
Не в перше в конференції прийняла участь і професорка з Литви – Жанетта Симанавічене, представляючи Університет Ромериса зробила доповідь на тему «Cтруктура механизма инвестирования в воспроизводство основных средств на предприятии» та розповіла про проблеми та шляхи розвитку економіки Литви.
Також, із Литви на заході була присутня Андрюкайтене Регіна, доктор PhD соціальних наук (менеджмент), доцент, зав. кафедри бізнесу та економіки Маріямпільської колегії.
Вона зазначила, що із ситуацією, яка склалася в світі, люди повинні бути ще більш соціально-відповідальними. Бо зараз дуже важлива роль цього явища. Соціальна відповідальність повинна з’явитися на всіх рівнях (на підприємствах, публічних організаціях, держави). Як всі вони піклуються про суспільство у дуже складний для всіх період. Головне наша відповідальність перед всіма нашими близькими. Як нам потрібно жити та що робити, для того, щоб якнайшвидше зупинити пандемію.
Представляла Університет Туран (Казахстан) – к.е.н., доцент Файзулліна С.А., із дуже актуальною темою «Глобалізаційні виклики сьогодення».
Після виступу із словами вдячності за участь у заході вона наголосила, що Україна дуже сильна держава, яка має значний інноваційний потенціал, а Економічний факультет ЗНУ – це той локомотив, який завжди рухається вперед. У конференції взяли участь усі викладачі економічного факультету, докторанти, аспіранти та магістранти економічного факультету, представники МАУБ; Криворізького факультету ЗНУ, Гідроенергетичного коледжу ЗНУ та представник Інженерного інституту ЗНУ.
Наприкінці заходу зі словами привітання з майбутніми святами, закривала конференцію декан економічного факультету, професор Алла Череп. Вона подякувала всім учасникам та особливо колективу економічного факультету за активну участь у конференції. Алла Василівна наголосила на тому, що, незважаючи на всю складність положення, яке склалося в світі, наука не знає кордонів і меж, та об’єднала сьогодні всіх нас!!!!
 

Худолєй Л.В. - к.е.н., доцент кафедри МЕПРіЕМТ

заступник декана з наукової роботи

економічного факультету ЗНУ

 

 

ПРОГРАМА
XІVМіжнародної науково-практичної конференції«Управління соціально-економічним розвитком регіонів та держави»

/Conf_ukr_mova/%D0%9F%D1%80%D0%BE%D0%B3%D1%80%D0%B0%D0%BC%D0%B0%20%D0%A3%D0%BF%D1%80%D0%B0%D0%B2%D0%BB%D1%96%D0%BD%D0%BD%D1%8F%202020%20(3).docx

 

 

 

  • Міжнародна науково-практична конференція «Управління соціально-економічним розвитком регіонів та держави»
 

Шановні користувачі, з метою уникнення розповсюдження спаму та реклами, просимо Вас авторизуватися через профіль в соціальних мережах.

Це не займе багато часу, та не потребує заповнення жодних форм. Дякуємо за розуміння!

Увійти використовуючи пофіль:
Створення сайту: DoSites.Net
На початок сторінки Карта сайту