Міжнародний день пам’яті про Чорнобильську катастрофу і Міжнародний день пам’яті жертв радіаційних аварій та катастроф
Міжнародний день пам’яті про Чорнобильську катастрофу і Міжнародний день пам’яті жертв радіаційних аварій та катастроф
Додано:26/04/2024

Вельмишановні колеги! 

Сьогодні, 26 квітня, Міжнародний день пам’яті про Чорнобильську катастрофу і Міжнародний день пам’яті жертв радіаційних аварій та катастроф.

Цього року виповнюється 38-а річниця Чорнобильської трагедії, яка вплинула на життя тисяч людей, ставши причиною численних смертельних випадків, небезпечних захворювань та інших проблем зі здоров'ям населення України.

Героїзм пожежників, персоналу ЧАЕС, військовослужбовців, шахтарів, будівельників, водіїв, учених, медиків та усіх, хто брав участь у ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС, вражає. Подвиг цих людей назавжди записано до літопису людської мужності і навічно залишиться у пам’яті українського народу.

Ми з шаною ставимося до усіх, хто вступив в нерівний двобій із цією страшною зброєю. Своєчасна непоінформованість ліквідаторів та населення про катастрофічні наслідки радіаційного випромінювання для людського організму стали фатальними для багатьох з них.

Однак це не зупинило наших військових, медиків, правоохоронців прийняти на себе цю небезпеку, іноді ціною власного життя.  

Щиро дякуємо за подвиг, і вічна світла пам`ять героям, що віддали своє життя у боротьбі з цією техногенною катастрофою, яка, сподіваємося, більше не повториться ніколи, і пам`ятаймо, що людське життя є найбільшою цінністю.

 

Президія ГО «НАН ВО України»

  • Міжнародний день пам’яті про Чорнобильську катастрофу і Міжнародний день пам’яті жертв радіаційних аварій та катастроф
 

Шановні користувачі, з метою уникнення розповсюдження спаму та реклами, просимо Вас авторизуватися через профіль в соціальних мережах.

Це не займе багато часу, та не потребує заповнення жодних форм. Дякуємо за розуміння!

Увійти використовуючи пофіль:
Створення сайту: DoSites.Net
На початок сторінки Карта сайту