Нагороди ювілярам вручили на позачерговому засіданні Президії АН ВО України
Нагороди ювілярам вручили на позачерговому засіданні Президії АН ВО України
Додано:10/07/2017

 

 

Нагороди ювілярам вручили на позачерговому засіданні
Президії АН ВО України

 

5-го липня 2017 року відбулося позачергове засідання Президії АН ВО України. На порядку денному стояло одне питання: про підвищення ефективності роботи веб-сайту Академії. Слово взяв в.о. Президента АН  ВО України, доктор медичних наук С.І. Табачников. У своєму виступі він, зокрема, сказав:         «Будь-яка організація у сучасних умовах вже не може повноцінно функціонувати без потужного веб-сайту чи інтернет-порталу. Це у повній мірі стосується і нашої Академії. Адже маючи свій сайт чи портал, установа отримує реальну можливість презентувати себе у всесвітній мережі, бути доступною у будь-якій частині світу одночасно мільйонам користувачів Інтернету. Розвиток Інтернет-технології  World  Wide Web (WWW) відкриває  перед науковими і освітніми закладами новий рівень можливостей виходу у "відкритий інформаційний простір" і створення свого іміджу. Описати всі наявні ресурси Інтернет в галузі науки і освіти майже неможливо. Це науково-педагогічні, навчальні і методичні бази даних, мультимедійні наукові і навчальні сервери, віртуальні освітні підручники, науково-методична література, електронні версії журналів і газет, дискусійні групи, наукове програмне забезпечення різного призначення тощо. Одним з найпоширеніших видів наукової діяльності є республіканські та міжнародні конференції, форуми, виставки, семінари тощо. У той же час не існує єдиного списку науково-педагогічних конференцій, семінарів, проектів. Зорієнтуватися у численних  списках навіть зареєстрованих веб-ресурсів науково-дослідних і педагогічних установ також складно.    У цьому морі інформації допоможе розібратись створений у АН ВО України потужний веб-портал. Можемо навести, для прикладу, декілька відібраних посилань на ресурси WWW, присвячені освітянській тематиці. Головним призначенням нашого порталу є задоволення потреб науковців і освітян різних рівнів (докторів і кандидатів наук, педагогів-практиків, управлінських кадрів, методичних і наукових працівників) та широких кіл громадськості з пріоритетних питань розвитку європейської, республіканської та регіональної освітніх систем. Користувачі мають можливість ознайомитися з документами державного, регіонального та внутрішньоакадемічного призначення і отримати доступ до законодавчої та нормативної документації, що наявна на урядових та інших освітніх веб-сайтах.

Структурна організація порталу передбачає висвітлення інформації про діяльність регіональної освітньої системи за такими напрямами:

- навчально-методична робота (підвищення кваліфікації педагогів на курсах за різними формами навчання, включаючи дистанційну);

- науково-методична діяльність інституту (підвищення кваліфікації освітян засобами проведення методичних заходів, професійних конкурсів, організації дослідно-експериментальної роботи, пропагування передового досвіду, висвітлення діяльності науково-методичної ради);

- наукова робота (науково-дослідницька діяльність, міжнародна співпраця, діяльність Президії АН ВО України, її галузевих відділень, проведення наукових заходів);

- видавнича справа (її зміст і напрями);

- інформаційно-бібліотечний ресурс (банк каталогів, ресурсів і видань науково-освітнього призначення).

Таким чином, наш науково-освітній веб-ресурс (він же портал, сайт) передбачає управлінську (менеджмент), координаційну, інформаційно-презентаційну, консультативну, інформаційно-методичну, просвітницьку, навчальну підтримку діяльності суб’єктів взаємодії, відкриває нові можливості взаємодії з громадськістю та дозволяє:

- інтерактивно донести інформацію до аудиторії незалежно від її територіального місцезнаходження;

- оперативно висвітлювати діяльність веб-ресурсу на основі публікації новин, оглядів, каталогів видань, а також наукових, методичних і практичних матеріалів;

- використовувати сучасні засоби спілкування, як-от: електронна пошта, інтерактивні конференції, відео-сеанси, форуми та ефективно організувати службу підтримки порталу;

- активізувати участь науково-педагогічних працівників та студентів в Інтернет-олімпіадах, конкурсах, конференціях.

Таким чином, пріоритетними функціями веб-сайту є такі: трансляційна, просвітницько-інформативна, навчальна, організаційна. На сучасному етапі важливою функцією освітніх веб-ресурсів є комунікативна, оскільки можливість взаємодії, інтерактивної комунікації, багатомовність є суттєвими показниками відвідуваності й корисності веб-ресурсу. До речі, сайт АН ВО України має англомовну версію і комунікує (тобото, має безпосередній двосторонній зв’язок) з усіма популярними у світі соцмережами (див. карту сайту). Отож, використання інформаційного простору в галузі освіти і безпосередньо в діяльності академіка стало загальною необхідністю. Освітні веб-ресурси можуть і повинні стати для науково-педагогічної громадськості одним з пріоритетних засобів і способів самоосвіти; вони є ефективним організаційним елементом регіональної системи освіти, адже нові інформаційні технології впливають на всі компоненти науки і освіти: зміст, методи та організаційні форми дослідження, дозволяють вирішувати науковцю складні та актуальні завдання для забезпечення його інтелектуально-творчого розвитку.

Завершуючи свій короткий виступ скажу наступне: сайт АН ВО України, про який йде мова, створив у 2012 році Шостак Анатолій Вікторович. Тому неможливо переоцінити вклад Анатолія Вікторовича у забезпечення життєдіяльності нашої Академії. Саме за рахунок його ентузіазму, зусиль і власних коштів  створювався цей сучасний, дороговартісний і високопрофесійний продукт. Адже це десятки тисяч гривень. Тривалий час, на етапі «розкрутки», він одноосібно ще й адміністрував сайт. І нині А.Шостак, на умовах благодійності, щорічно сплачує відповідній фірмі необхідні кошти за підтримку роботи сайту, хостінгу, домену і ведення хроніки в світлинах. За п’ять років сайт став досить відомим у інтернет-просторі, він вже «розкручений» і популярний. Проте слід зауважити, що багато академіків ще не користуються безмежними можливостями нашого сайту. Я б сказав так, що використовуємо ми ці можливості на 10%, не більше. Безумовно, слід активізувати цю діяльність.

Аналізуючи роботу сайту, слід згадати академіка Рудика Ярослава Михайловича, першого адміністратора сайту, який доклав чималих зусиль для змістовного наповнення сайту. У той же час особливо хочу відзначити відповідальне ставлення до своїх обов’язків нинішнього адміністратора сайту Шатрова Руслана Володимировича. Адміністрування такого серйозного порталу, яким є веб-портал АН ВО України, потребує неабияких знань у галузі ІТ-технологій, професійного кругозору, знання дизайну, терпіння і вміння розмістити і подати матеріал у привабливій формі, без будь-яких помилок. Цією роботою Руслан Володимирович опікується вже два роки, і робить це на громадських засадах, ретельно, неформально, з індивідуальним підходом, дуже якісно, витрачаючи на це купу особистого часу.

Шановні члени Президії! Нещодавно Анатолій Вікторович і Руслан Володимирович відсвяткували свої ювілеї. Звичайно, у кожного свій ювілей, свої дати…Отож, дозвольте від ВАШОГО імені привітати з Днем народження Шостака Анатолія Вікторовича – Заслуженого працівника освіти України, доцента кафедри технічного сервісу та інженерного менеджменту, професора із  спеціальності «Соціологія управління» Національного університету біоресурсів і природокористування України, чл.-кореспондента АН ВО України і вручити йому «Почесну грамоту» та Медаль «За заслуги в науково-педагогічній діяльності». Побажаємо йому міцного здоров’я і нових здобутків в ім’я процвітання університету, Академії та України!

Також від ВАШОГО імені дозвольте привітати з Днем народження Шатрова Руслана Володимировича – доцента кафедри технічного сервісу та інженерного менеджменту Національного університету біоресурсів і природокористування України, чл.-кореспондента АН ВО України і оголосити йому «Подяку» та вручити Медаль «За заслуги в науково-педагогічній діяльності». Побажаємо йому міцного здоров’я і нових здобутків в ім’я процвітання університету, Академії та України!».

Вашій увазі пропонуємо невеличкий фотозвіт

 

 

 

      

 

 

 

 

 

Додаткові посилання до викладеного матеріалу:

http://www.kreschatic.kiev.ua/ua/4973/news/1496995585.html

https://ukurier.gov.ua/uk/news/ukrayinskij-naukovec-otrimav-yevropejske-viznannya/

http://www.kreschatic.kiev.ua/ua/4061/news/1469779155.html                                                                           

html http://kps-ua.net/2010/kiyivska/shostak-anatolij-viktorovich                                                                       

http://kiev-chamber.org.ua/uk/133/1212.html

https://nubip.edu.ua/node/29977

  • Нагороди ювілярам вручили на позачерговому засіданні Президії АН ВО України
 

Шановні користувачі, з метою уникнення розповсюдження спаму та реклами, просимо Вас авторизуватися через профіль в соціальних мережах.

Це не займе багато часу, та не потребує заповнення жодних форм. Дякуємо за розуміння!

Увійти використовуючи пофіль:
Створення сайту: DoSites.Net
На початок сторінки Карта сайту