Перемога студентів-електромеханіків Київської політехніки на Міжнародному конкурсі винахідників
Перемога студентів-електромеханіків Київської політехніки на Міжнародному конкурсі винахідників
Додано:28/06/2018

 

 

 

Перемога студентів-електромеханіків Київської політехніки на Міжнародному конкурсі винахідників

 

         Академік загальнотехнічного відділення АН ВО України, завідувач кафедри електромеханіки НТУУ «КПІ ім. Ігоря Сікорського» д.т.н., проф. Шинкаренко Василь Федорович активно залучає до наукової діяльності працьовиту і креативну молодь. Лише нещодавно вітали його студентів  Івана Якиміва і Андрія Cамойленка, які вибороли перше місце у другому заключному турі Всеукраїнського  конкурсу студентських наукових робіт за спеціалізацією «Електричні машини і апарати» http://em.fea.kpi.ua/index.php/ru/novosti/335-vseukrajinskogo-konkursu-naukovikh-studentskikh-robit-2017-2018 .

 І знову чергова перемога! За підсумками престижного Міжнародного конкурсу на здобуття Премії ім. д-ра Еміла Бенатова для винахідників з-поміж студентів та аспірантів НТУУ «КПІ  ім. Ігоря Сікорського, згадані вище студенти знову перші. Їм вручено дипломи переможців і премію фонду Міжнародного патентного бюро «Бенатов і партнери»,  яке засновано у 1993 р. і є однією з перших приватних фірм з охорони інтелектуальної власності, що реалізує свою діяльність в Україні, Болгарії, Європейському Союзі та інших країнах світу.  

На конкурс винахідників студенти представили інноваційну складову своїх проектних розробок у формі  патентів на винахід і на корисну модель, які вони розробили та запатентували за програмою власних магістерських дисертаційних досліджень.  Дослідницько-інноваційна робота виконувалася відповідно до затвердженого плану ініціативних НДР кафедри електромеханіки ФЕА (тема: «Системні дослідження явища ізотопії в структурній організації і еволюції електромеханічних перетворювачів енергії», № держреєстрації – 0117U002563).  

Особливість запатентованих технічних рішень полягає в тому, що зазначені об’єкти синтезовані за результатами розшифрування і аналізу генетичних програм електричних машин та електромеханічних пристроїв  – близнюкових видів, які одночасно виступають об’єктом дисертаційних досліджень. Класи технічних об’єктів – близнюків і двійників широко представлені в сучасній техніці, але виявити і розпізнати їх можливо лише методами генетичного аналізу. Цьому сприяла розроблена на кафедрі електромеханіки новітня методологія генетичного аналізу і синтезу, яка дозволяє визначати генетично допустиму структурну різноманітність на рівні довільних функціональних класів електромагнітних та електромеханічних об’єктів за заданою функцією синтезу.

Слід зазначити, що інноваційна робота на кафедрі електромеханіки зі студентами стала вже традиційною завдяки впровадженню в освітній процес методології системного моделювання, технології наукового передбачення і генетичного синтезу об’єктів техніки. Лише за останні 10 років студентами і аспірантами кафедри в процесі виконання навчальних завдань інноваційного спрямування запатентовано майже 50 інноваційних розробок та проектів. Всі вони синтезовані за результатами розшифрування і аналізу генетичних програм або з використанням інноваційного потенціалу генетичних банків даних. За визнанням фахівців, аналоги подібних досліджень у світовій практиці нині відсутні.

Висока відзнака творчих здобутків наших студентів-винахідників з боку експертів такої  всесвітньо відомої установи, як патентне бюро «Бенатов і партнери» є черговим свідченням міжнародного визнання наукових і інноваційних досягнень академіка Шинкаренка В.Ф., очолюваної ним кафедри і всього НТУУ «КПІ ім. Ігоря Сікорського».

Щиро вітаємо академіка Шинкаренка В.Ф. і бажаємо йому подальших творчих успіхів у справі підготовки молодої генерації українських «кулібіних і едисонів».

 

 

Віце-президент з наукової роботи
АН ВО України                                                             Кузнєцов Ю. М.

 

 

  • Перемога студентів-електромеханіків Київської політехніки на Міжнародному конкурсі винахідників
 

Шановні користувачі, з метою уникнення розповсюдження спаму та реклами, просимо Вас авторизуватися через профіль в соціальних мережах.

Це не займе багато часу, та не потребує заповнення жодних форм. Дякуємо за розуміння!

Увійти використовуючи пофіль:
Створення сайту: DoSites.Net
На початок сторінки Карта сайту