Професійний майстер-клас з інноваційної діяльності від академіка НАНВО України, декана економічного факультету ЗНУ Алли Череп
Професійний майстер-клас з інноваційної діяльності від академіка НАНВО України, декана економічного факультету ЗНУ Алли Череп
Додано:22/11/2022

Шістнадцятого листопада 2022 року в ЗНУ відбулася відкрита онлайн-лекція академіка НАНВО України. д.е.н., професорки, декана економічного факультету Запорізького національного університету (ZNU, Zaporizhzhia National University) Алли Череп. Під час заходу йшлося про сутнісну характеристику інновацій та інноваційних процесів на підприємствах України. Вагомою стала присутність на лекції проректора з наукової роботи д.і.н., проф. Геннадія Васильчука та викладачів і викладачок усіх кафедр факультету. Загалом на заході було до 80 слухачів і слухачок. 

Алла Василівна відзначила у своєму виступі, що світові економічні тренди демонструють об’єктивну необхідність забезпечення інноваційності розвитку підприємства як передумови його виживання в глобальному конкурентному середовищі. Для вітчизняних підприємств забезпечення інноваційного розвитку є, по суті, єдиною передумовою їх виживання та потенційного виходу на світові ринки, особливо сьогодні, в умовах війни. У цьому контексті йдеться не лише про технологічні чи продуктові інновації, які через нестачі ресурсного забезпечення діяльності становлять неабиякі проблеми щодо реалізації, але й про управлінські, маркетингові та організаційні інновації. Саме такий вид інновацій може стати не лише дієвою передумовою для їхнього стійкого розвитку, але й каталізатором до нарощення всіх складників інноваційного потенціалу, що в майбутньому забезпечить комплексний інноваційний розвиток підприємства.

Упродовж лекційного заняття обговорили основні поняття інновацій, класифікацію інновацій, сутність інноваційних процесів, основні етапи та фази інноваційного процесу та його моделі. Викладачка використала матеріал, дібраний із різних наукових, навчальних, інформаційних джерел і систематизований для подання його в доступному й одночасно науковому стилі. Великий обсяг опрацьованої інформації надав можливість лекторці цілком розкрити питання заняття, компактно й систематизовано подати матеріал, представивши вагомі елементи наочно за допомогою вдалої презентації, що посилило ступінь сприйняття інформації.

Логічний, послідовний, доступний матеріал лекції, переконливий виклад і проблемний підхід резюмувались аргументованими висновками. Під час заняття використовувалася презентація з теми, актуальні приклади із особистого досвіду під час роботи на підприємстві ПАТ «Запоріжтрансформатор», якому Алла Василівна віддала більше двадцяти років свого життя. Вона вдало поєднала матеріали лекції з сучасним станом економіки держави в умовах війни. У зв’язку з цим лекторка висловила авторське бачення проблем у питаннях інноваційних процесів в економіці та окреслила можливі шляхи її вирішення. Бездоганно оформлена презентація ілюструвала центральні моменти лекції. Професорка використала такі прийоми закріплення матеріалу, як повторення, запитання на перевірку розуміння, засвоєння, підбиття підсумків.

Варто відзначити якість, чіткість, емоційну забарвленість і грамотність мовлення Алли Василівни. Ще одним позитивним аспектом проведення лекції стало вміння Алли Череп триматися перед аудиторією, незважаючи на складнощі онлайн-формату, бачити та відчувати слухачів, встановлювати з ними контакт, створюючи надзвичайно позитивну атмосферу, що свідчить про високий професіоналізм лекторки. Отже, розглянута лекція має серйозне наукове підґрунтя.

  • Професійний майстер-клас з інноваційної діяльності від академіка НАНВО України, декана економічного факультету ЗНУ Алли Череп
 

Шановні користувачі, з метою уникнення розповсюдження спаму та реклами, просимо Вас авторизуватися через профіль в соціальних мережах.

Це не займе багато часу, та не потребує заповнення жодних форм. Дякуємо за розуміння!

Увійти використовуючи пофіль:
Створення сайту: DoSites.Net
На початок сторінки Карта сайту