Програма кандидата на посаду Президента громадської організації «Національна академія наук вищої освіти України»
Програма кандидата на посаду Президента громадської організації «Національна академія наук вищої освіти України»
Додано:29/03/2024

Програма кандидата на посаду Президента громадської організації «Національна академія наук вищої освіти України»

Станіслава ТАБАЧНІКОВА,

доктора медичних наук, професора, заслуженого лікаря України, відмінника освіти України, лікаря вищих категорій з психіатрії, психотерапії, наркології та медичної психології, академіка і президента ГО «НАН ВО України»

 

ПЕРЕДМОВА

Високоповажні колеги та дорогі друзі!

13 квітня 2024 року завершується термін мого перебування на посаді президента ГО «НАН ВО України» (далі – Академія). За період з листопада 2017 року по цей час ми пережили і переживаємо вкрай непрості часи: спочатку два роки пандемії СOVID-19, далі вторгнення рф на територію України змусили нас вийти зі звичайного формату роботи і спілкування. Однак, незважаючи на всі негативні виклики, наша Академія зміцніла, підтвердила за собою статус ГО «Національна академія наук вищої освіти України», а головне ствердилася як одна з найпотужніших громадських організацій країни і вийшла на новий щабель свого функціонування. І все це завдяки Вам, мої дорогі колеги, Вашій наполегливій сумлінній праці та небайдужості, адже протягом звітного періоду Ви продуктивно і злагоджено працювали кожен на своєму місці.

Я назву одних із найактивніших. Це, в першу чергу, академіки: Раду Процюк, Світлана Бобровник, Петро Воробей, Віктор Шпак, Володимир Вербицький, Пилип Говоров, Володимир Погребенник, Юрій Мосенкіс, Іван Зозуля, Ольга Біляєва, Юрій Кузнєцов, Ірина Дейнега, Лариса Баль-Прилипко, Валентина Мойсеєнко, Сергій Зябліцев, Василь Шакун,  Андрій Демиденко, Володимир Ляхоцький, Олена Сминтина, Валентин Сминтина, Алла Череп, Богдан Андрушків, В’ячеслав Гічун, Олена Осуховська,  Людмила Омельянчик, Людмила Рева-Лєвшакова, Ігор Довжук, Анатолій Філінюк, Світлана Шевчук, Вадим Зубов, Ганна Кожина, Євгенія Гриневич, Маріанна Маркова, Цира Абдряхімова, Богдан Божук, Валентин Карповський, Сергій Пузік, Галина Толок, Олег Мельник, Василь Баранівськиий, Олег Пилипчук, а також Ірина Шевчук, Іван Ковальчук, Юрій Бондар, Валентин Лазуренко, Олег Чабан, Павло Глуховський, Тарас Дідич, Галина Толок, Григорій Демидась, Володимир Бабієнко, Жанна Вірна, Людмила Жукова, Марія Барінова, Олена Зеленська, Борис Івнєв, Сергій Мірошніченко, В’ячеслав Мартинов,  Наталія Михальчук, Наталя Шевченко, Віталій Чорний та багато інших. Серед радників президента особливо хочу відмітити академіків: Івана Горбачука, Станіслава Рудика, Миколу Зубка, Євгена Харченка. Шановні колеги, цей перелік можна продовжувати і продовжувати, тільки, на жаль, за браком часу я не можу назвати всіх прізвищ. Але особливо хочу відмітити працю нашої керівниці Апарату Президії Тетяни Товалович, яку наші члени Президії називають «бджілкою». Дякую Вам за спільну роботу.

Також хочу висловити щиру подяку ректору Національної академії внутрішніх справ, генералу  поліції першого рангу, акад. Чернєю Володимиру Васильовичу і всій його команді: академікам Станіславу Дмитровичу Гусарєву, Василю Івановичу Шакуну, Сергію Сергійовичу Чернявському, Вірі Іванівні Тимошенко, Віктору Володимировичу Корольчуку та іншим, які з 2002 року і по 2018 рік люб’язно надавали нам можливість проводити наші Загальні звітні збори, а у 2017 році Звітно-виборчі збори на їх базі. Дякуємо Вам за підтримку Президії Академії. Хочу також висловити велику подяку ректору Українського державного університету імені Михайла Драгоманова, доктору філософських наук, професору, дійсному академіку Національної академії педагогічних наук, члену-кореспонденту НАН України, заслуженому діячу науки і техніки України,  президенту МІЖНАРОДНОЇ АСОЦІАЦІЇ РЕКТОРІВ ПЕДАГОГІЧНИХ УНІВЕРСИТЕТІВ ЄВРОПИ, дійсному академіку ГО «НАН ВО України» Андрущенку Віктору Петровичу та колективу, який він очолює, зокрема, Григорію Торбіну, Роману Вернидубу, Івану Горбачуку, Миколі Корцю за творчу співпрацю і спільне проведення заходів з Академією.

Вельмишановні колеги!

Українське суспільство має надзвичайно потужний освітній і науковий потенціал. І на цьому тлі розвиток та утвердження вказаних вище галузей є одним із найбільш актуальних, як невід’ємна й обов’язкова складова національної безпеки нашої держави, гарантія її суверенітету та державності в цілому. Слід усвідомлювати, що руйнація освіти, науки, медичної галузі призведе до знищення української нації.

Ще раз дякую усім Вам за Вашу сумлінну працю, підтримку у вирішенні Статутної мети, завдань і стратегії подальшого розвитку Академії, небайдужість до актуальних питань в галузі освіти і науки в Україні.

Метою цієї програми є забезпечення стабільного подальшого розвитку Академії, її збереження і всебічна модернізація та виведення на загальноєвропейський і світовий рівень освітньої, наукової, організаційно-інформаційної і громадсько-культурної діяльності та ще більш істотне підвищення престижу членства в Академії. Умовою досягнення цієї мети є постійне впровадження інноваційних методів та технологій розвитку ГО «НАН ВО України» із збереженням кращих її традицій.

 

Повний текст ПРОГРАМИ КАНДИДАТА НА ПОСАДУ ПРЕЗИДЕНТА (завантажити)

 

  • Програма кандидата на посаду Президента громадської організації «Національна академія наук вищої освіти України»
 

Шановні користувачі, з метою уникнення розповсюдження спаму та реклами, просимо Вас авторизуватися через профіль в соціальних мережах.

Це не займе багато часу, та не потребує заповнення жодних форм. Дякуємо за розуміння!

Увійти використовуючи пофіль:
Створення сайту: DoSites.Net
На початок сторінки Карта сайту