Рекомендації круглого столу «Науково-освітня дипломатія: нові виклики та завдання»
Рекомендації круглого столу «Науково-освітня дипломатія: нові виклики та завдання»
Додано:08/07/2022

У роботі  круглого столу  «Науково-освітня дипломатія: нові виклики та завдання», що проходив 14 червня 2022 року під егідою ГО "Національна академія наук вищої освіти України"  (далі – ГО «НАН ВО України» або Академія)  на платформі ZOOM взяли участь члени Національної академії наук вищої освіти України, представники української та європейської вищої школи, науково-дослідних установ України,  українського бізнесу,  громадської  організації "Українська асоціація експортерів освітніх послуг", студенти українських закладів вищої освіти (далі – ЗВО) (всього понад 50  учасників).

Метою заходу стало вироблення узгоджених підходів до аналізу нових викликів і завдань вищої школи України, формування єдності у розумінні шляхів діяльності і подальшого розвитку закладів вищої освіти та науково-дослідних установ України  в умовах військової агресії росії.

У процесі фахових дискусій предметом найбільш зацікавленого та ґрунтовного обговорення стали наступні питання:

  1. нові соціально-економічні виклики для вищої освіти України в умовах воєнного стану;
  2. війна в Україні: виклики чи помилки системи вищої освіти?
  3. посилення патріотичного виховання у вищій школі України як вимога часу;
  4. реалізація права на доступ до вищої освіти в Україні в умовах російської агресії;
  5. інтернаціоналізація вищої освіти України в умовах війни;
  6. посилення ролі  міжнародної  співпраці між ЗВО у воєнний та повоєнний періоди.

За результатами обговорення вказаних та інших питань учасники круглого столу констатували, що широкомасштабне російське вторгнення в Україну не лише змінило пріоритетність діяльності та забезпечення різних сфер економіки нашої держави, але й докорінно змінило існуючий світовий порядок. Назріла доцільність трансформації наявної системи міжнародної безпеки як основи світового порядку. Формування оновленої геополітичної системи створює нові можливості для України за всіма векторами розвитку. Освіта як одна з основних складових людського капіталу і, відповідно, людського потенціалу нашої країни покликана стати однією з головних передумов побудови України як сучасної конкурентоспроможної європейської економіки.

Повний текст рекомендацій

  • Рекомендації круглого столу «Науково-освітня дипломатія: нові виклики та завдання»
 

Шановні користувачі, з метою уникнення розповсюдження спаму та реклами, просимо Вас авторизуватися через профіль в соціальних мережах.

Це не займе багато часу, та не потребує заповнення жодних форм. Дякуємо за розуміння!

Увійти використовуючи пофіль:
Створення сайту: DoSites.Net
На початок сторінки Карта сайту