ЩИРО ВІТАЄМО !
ЩИРО ВІТАЄМО !
Додано:03/07/2020

ЩИРО ВІТАЄМО АНАТОЛІЯ ВІКТОРОВИЧА ШОСТАКА З ДНЕМ НАРОДЖЕННЯ!

 

Шостак Анатолій Вікторович (нар. 3 липня 1947 року в м. Козелець  Чернігівської області ) - український науковець, освітянин-новатор, кандидат соціологічних наук , доцент  кафедри технічного сервісу та інженерного менеджменту ім. М. П. Момотенка, професор  із спеціальності «Соціологія управління» Національного університету біоресурсів і природокористування України, член-кореспондент Національної академії наук вищої освіти України, відмінник освіти України (2000), відмінник інженерної служби України (2004), заслужений науково-педагогічний працівник НУБіП України, заслужений працівник освіти України (2016).

 Де б Анатолій Вікторович не був — чи то на виробництві (10 років), чи то у війську (3 роки), чи то депутатом райради (5 років), чи то на цілині (4 роки), чи то в гарячих точках — він завжди трудиться з повною самовіддачею. За вагомий особистий внесок у розвиток агропромислового комплексу, багаторічну сумлінну працю і досягнення у науковій, навчальній та виховній роботі Анатолій Вікторович нагороджений Почесною грамотою Кабінету Міністрів України (2003); золотою медаллю імені Макса Вебера (Medal Maximilian Weber) «За визнаний світовою спільнотою вклад у соціологічну науку і освіту». (Німеччина, 2014).

Освітянин-новатор, науковець, педагог Анатолій Шостак завжди у творчому пошуку. У 2006 році, під час стажування у всесвітньо відомій фірмі Bosch Rexroth AG (Німеччина, м. Ельхінген), вивчав розробку і виробництво аксіально-поршневих гідромашин, їх ринок збуту, ознайомився з німецьким досвідом підготовки кадрів різного рівня. В цілому, науковець понад 30 років поєднував викладацьку діяльність із прикладною методикою, займався розробкою і впровадженням у навчально-виховний процес методів активного навчання, зокрема, ділових ігор; працював у напрямі мотиваційного менеджменту, інформаційних технологій та наукометрії. Розробив унікальну методику оцінювання професійної діяльності науково-педагогічних працівників та структурних підрозділів навчальних закладів І-IV рівнів акредитації з подальшим визначенням їх рейтингу. Окрім НУБіП України, методику впроваджено у НТУ «Київський політехнічний інститут», Національному університеті «Львівська політехніка», Університеті менеджменту освіти Національної академії педагогічних наук України та ще десятках ВНЗ України й країн СНД. Методика гнучка, базується на нормативних документах МОН України, міністерства праці та соціальної політики, Кодексу Закону про працю, враховує специфіку навчального закладу, гармонізована з європейськими стандартами і легко адаптується до поточних завдань.

Понад 25 років Анатолій Шостак очолював найбільшу в університеті профспілкову організацію Технічного навчально-наукового інституту, за що отримав найвищу нагороду ФПУ — нагрудний знак «Профспілкова відзнака».

Шостак — автор близько 300 наукових праць українською, англійською, російською та німецькою мовами, що надруковані у відомих вітчизняних та зарубіжних виданнях із високим імпакт-фактором. У тому числі близько 60 методичних розробок і навчальних посібників — як одноосібних, так і у співавторстві.

Наукову цінність робіт Анатолія Шостака підтверджено визнаними у світі наукометричними показниками: індексом цитування та індексом Хірша.

Наукові праці вченого відзначені медалями, дипломами та сертифікатами багатьох міжнародних виставок. Він нагороджений найпрестижнішими орденами Євросоюзу LABORE ET SCIENTIA — «Працею і знаннями» та PRIMUS INTERPARES — «Перший серед рівних» (Німеччина, м. Мюнхен), медаллю Святого Володимира АН ВО України, нагрудними знаками «Відмінник освіти України», «Відмінник інженерної служби України», Срібною медаллю ім. В. І. Вернадського, Золотою медаллю «За новаторську роботу в області вищої освіти»; визнаний «Кращим освітянином України 2010 року», став Лауреатом відзнаки «Залиш мені в спадщину думку найвищу», нагороджений трудовою відзнакою «Знак Пошани». Удостоєний почесних звань «Заслужений науково-педагогічний працівник НУБіП України», «Заслуженный работник науки и образования» (Росія), є Почесним доктором наук SCIENCE, HONORISCAUSA Міжнародної академії Природознавства «Academy of Natural History» (Germany). Нагороджений дипломами всеукраїнської програми «Національні лідери України». У 2015 році «за заслуги з відродження духовності в нашій державі та утвердження Помісної Української Православної Церкви» Патріархом Київським і всієї Руси-України Філаретом нагороджений «Орденом святих Кирила і Мефодія»

 Науково-методичні розробки Анатолія Шостака широко відомі не лише в Україні, а й далеко за її межами. Отож, закономірно, що на ХІХ загальних зборах Академії (2011 року) він був обраний членом-кореспондентом, а через рік — членом Президії НАН ВО України.

Власними зусиллями для потреб Академії він створив дороговартісний, зручний у користуванні, високопрофесійний сайт. Створення цього високоінтелектуального продукту значно розширило можливості Академії, а наявність україно- та англомовної версій забезпечило активну комунікацію і нашу присутність у європейському інтернет-просторі. Анатолій Вікторович активно займається благодійною діяльністю, допомагає вирішувати численні поточні проблеми, що виникають у повсякденному житті Академії.

Окрім підготовки висококваліфікованих кадрів для агропромислового комплексу держави, Анатолій Шостак виховав двох дітей, майстрів спорту: сина Максима і доньку Ганну, яким надав можливість отримати освіту у кращих університетах Європи і які нині працюють на відповідальних посадах.

Життєве кредо Анатолія Вікторовича: «Стережись байдужих — саме від їхнього мовчазного неспротиву твориться все зло на світі».

Мудрого і великого вченого вітаємо з днем народження. Нехай кожен день славиться новим відкриттям і бравим досягненням, нехай голову відвідують світлі думки, а в душі живе вічне щастя, нехай удача завжди буде на Вашому боці, і з успіхом втілюється в реальність будь-яка ідея. Бажаємо великих можливостей і великих перспектив, вільних польотів інтелекту і душі, корисних ідей і креативних нововведень, особистого блага і вірного щастя в житті.

Олег Криворот

член - кореспондент НАН ВО України

  • ЩИРО ВІТАЄМО !
 

Шановні користувачі, з метою уникнення розповсюдження спаму та реклами, просимо Вас авторизуватися через профіль в соціальних мережах.

Це не займе багато часу, та не потребує заповнення жодних форм. Дякуємо за розуміння!

Увійти використовуючи пофіль:
Створення сайту: DoSites.Net
На початок сторінки Карта сайту