Стаття члена-кореспондента АНВО України Шостака А.В. спеціально для нашого порталу
Додано:03/06/2013

Чому в міжнародних наукових журналах зовсім мало українських вчених? Що повинно мотивувати їх до публікації в таких виданнях? Які кроки слід негайно зробити для стимулювання міжнародних публікацій? Як відомо, у Національному університеті біоресурсів і природокористування України вже понад 10 років діє ефективна рейтингова система (автор методики: Шостак_А.В.) За пропозицією автора методики, починаючи  з 2013 року, у перелік критеріїв рейтингу, за якими  оцінюється діяльність науково-педагогічних працівників і структурних підрозділів НУБіП України, вводяться наукометричні показники, такі як індекс Хірша та імпакт-фактор. Більш розлого про це нижче, у пристатейному списку літературних джерел.

Наразі  читачам сайту АН ВО України  пропонується до розгляду стаття, яка містить пояснення і детальну інструкцію з встановлення спеціальної програми, яка допоможе розібратись у основних наукометричних показниках. Практичне значення цієї статті полягає в тому, що кожен науковець чи науково-педагогічний працівник зможе легко встановити її на своєму комп’ютері і здійснити самотестування. Результати такого самооцінювання для декого можуть бути несподівано приємними, але можливо і навпаки… Отож, перш ніж шукати себе у головних міжнародних базах Web of  Science (WoS) чи Scopus, – а ймовірність там себе знайти досить незначна (з багатьох причин), – дуже корисно попрацювати із запропонованою програмою. Тут представлена 4-а, остання версія. До речі,  багато науковців і НПП вже нею користуються.

Текст статті

 

Шановні користувачі, з метою уникнення розповсюдження спаму та реклами, просимо Вас авторизуватися через профіль в соціальних мережах.

Це не займе багато часу, та не потребує заповнення жодних форм. Дякуємо за розуміння!

Увійти використовуючи пофіль:
Створення сайту: DoSites.Net
На початок сторінки Карта сайту