Світла та Вічна Память...
Світла та Вічна Память...
Додано:14/12/2020

Президія Громадської організації «Національна академія наук вищої освіти України» із сумом сповіщає, що 13 грудня 2020 року на 72-му році життя відійшов у вічність кандидат юридичних наук, доктор філософії, професор кафедри кримінального процесу Національної академії внутрішніх справ, академік Української академії наук та Національної академії наук вищої освіти України, заслужений педагог Національної академії внутрішніх справ, полковник міліції у відставці АЗАРОВ ЮРІЙ ІВАНОВИЧ.

Народився 16 квітня 1949 р. у м. Херсоні. Трудову діяльність розпочав у 1964 р. У період із 1968 до 1970 рр. Ю.І. Азаров служив у збройних силах. У 1971 р. вступив до Волгоградської вищої слідчої школи МВС СРСР, яку закінчив у 1975 р. Працював в УВС Херсонської області на слідчій роботі. У 1979 р. Юрія Івановича перевели на роботу до Міністерства внутрішніх справ УРСР на посаду старшого слідчого в особливо важливих справах. Маючи значний практичний досвід у сфері боротьби зі злочинністю й прагнучи вдосконалювати правозастосовну діяльність органів досудового розслідування, у 1984 р. вступив на денне відділення ад’юнктури Київської вищої школи МВС. У 1987 р. захистив кандидатську дисертацію, після чого працював у цьому виші інспектором, викладачем кафедри кримінального процесу. У 1989 р. призначений заступником начальника, а з 1991 р. керівником факультету заочного навчання. У 1993 р. вчений очолив новостворений факультет підготовки експертів Української академії внутрішніх справ. У 1998 р. Юрій Іванович став начальником психологічного, а згодом — юридичного факультету Київського інституту внутрішніх справ МВС України. У 2003 р. звільнився з органів внутрішніх справ за вислугою років та був призначений керівником управління контролю виконання актів і доручень Президента України центральними та місцевими органами виконавчої влади Головного контрольного управління Адміністрації Президента України. У 2005 р. Ю.І. Азаров перейшов на посаду завідувача кафедри кримінального процесу та криміналістики Київського юридичного інституту МВС України, а у 2009 р. призначений професором кафедри кримінального процесу Національної академії внутрішніх справ. Заснував наукову школу, яка досліджує проблеми кримінального процесу, удосконалення діяльності органів досудового розслідування Національної поліції України. За період науково-педагогічної діяльності підготував 10 кандидатів юридичних наук. Плідно співпрацював з Конституційним Судом України, центральними органами виконавчої влади. Професор Азаров Ю.І.  — автор та співавтор понад 80 наукових праць, серед яких 19 навчальних посібників, 4 монографії, 2 підручники, наукові статті у вітчизняних та закордонних виданнях.

За період служби в органах внутрішніх справ Ю.І. Азаров заохочувався керівництвом МВС України, мав нагороди та відзнаку Київського міського голови, був відзначений відомчими нагородами центральних органів виконавчої влади. Юрій Іванович брав активну участь у громадському житті, почесний ветеран міста-героя Києва, генерал-хорунжий Українського козацтва.

Викладав навчальні дисципліни: Кримінальний процес, Судові та правоохоронні органи України, Судова влада в Україні, Міжнародна правова допомога у кримінальному провадженні, Прокурор у кримінальному провадженні, проводить заняття у системі перепідготовки та підвищення кваліфікації.

 Глибоко сумуємо через відхід у засвіти непересічної особистості, видатного науковця, педагога та організатора науки, який понад 30 років свого життя віддав напруженій праці на користь нашої України й адресуємо слова підтримки і співчуття родині, друзям, колегам та знайомим.

  Вічна світла пам’ять!

 

Президент ГО «НАН ВО України»,

д-р мед. н., професор                                                        акад. С. ТАБАЧНІКОВ

  • Світла та Вічна Память...
 

Шановні користувачі, з метою уникнення розповсюдження спаму та реклами, просимо Вас авторизуватися через профіль в соціальних мережах.

Це не займе багато часу, та не потребує заповнення жодних форм. Дякуємо за розуміння!

Увійти використовуючи пофіль:
Створення сайту: DoSites.Net
На початок сторінки Карта сайту