Світла та Вічна пам’ять …
Світла та Вічна пам’ять …
Додано:08/06/2022

Михайло Сидоржевський

СЬОГОДНІ ВРАНЦІ ПОМЕР ВОЛОДИМИР БІЛІНСЬКИЙ

Сьогодні вранці помер Володимир Білінський  – автор  знаменитих книг-бестселерів «Країна Моксель, або Московія», «Москва ординська», «Україна-Русь», кожна з яких стала визначною подією нашого культурного життя.

Подвижник, котрий дав українцям і світові такі знання про нашу історію, яких не спроможні були запропонувати цілі академічні інститути.

Дослідник, котрий на основі скрупульозних архівних досліджень спростував московську, повторювану тутешніми продажними толочками, брехливу і криваво небезпечну тезу про якусь «спільну колиску», «народів-братів» чи «єдіний народ».

Історик, котрий вказав московитам на їхнє справжнє місце в часі і просторі – на смітнику історії, в обозі ординських ханів.

Українець, котрий любив рідну землю дієвою синівською любов’ю, і, «щоби вона не спала», зробив як письменник все для її визволення від темної облуди безпам’ятства і летаргії.

Царство небесне, шановний Володимире Броніславовичу.

Ваш неоціненний труд залишиться у скарбниці української нації і української держави.

Від імені Національної спілки письменників України висловлюю співчуття рідним і близьким Володимира Білінського.

 

---

У цей важкий час приносимо щирі співчуття сім’ї та рідним, друзям, колегам, читачам, палким прихильникам великого патріота України, Громадянина, Вченого, Висококваліфікованого будівничого мостів і тунелів, Історика за покликанням єства свого, Письменника, нашого непроминального Володимира Броніславовича. Розділяємо біль та схиляємо голову в глибокій шані до його величі і скорботі. Нехай опіка Всевишнього полегшить гіркоту втрати дорогої нам людини.

Нехай Всемилостивий Господь прийме його світлу та щедру на таланти і добро, душу і оселить там, де праведні спочивають. Царство Небесне…! Вічна і світла пам'ять…!

 

Від Президії Національної академії наук вищої освіти України, гідним членом якої десятки років перебував: Станіслав Табачніков, Василь Шакун, Раду Процюк, Віктор Шпак, Світлана Бобровник, Ірина Дейнега, Ольга Біляєва, Олександр Завальнюк, Сергій Копилов, Анатолій Філінюк, Микола Гетьманчук, Роман Коваль, Володимир Погребенник, Олег Мельник, Володимир Мельник, Тетяна Товалович, Марія Никончук, Володимир Ляхоцький ...

  • Світла та Вічна пам’ять …
 

Шановні користувачі, з метою уникнення розповсюдження спаму та реклами, просимо Вас авторизуватися через профіль в соціальних мережах.

Це не займе багато часу, та не потребує заповнення жодних форм. Дякуємо за розуміння!

Увійти використовуючи пофіль:
Створення сайту: DoSites.Net
На початок сторінки Карта сайту