Світла та Вічна пам’ять …
Світла та Вічна пам’ять …
Додано:04/10/2023

                          НЕКРОЛОГ

Президія Громадської організації «Національна академія наук вищої освіти України» із сумом сповіщає, що 02 жовтня 2023 року на 91-му році життя відійшов у вічність доктор медичних наук, професор, відомий український лікар-хірург, академік ГО «НАН ВО України» КРИЖАНІВСЬКИЙ Ярослав Йосипович.

Народився у м. Бучачі, де здобув середню освіту. У 1995 році з відзнакою закінчив Станіславський медичний інститут (нині — Івано-Франківський національний медичний університет).

Від 1955 року працював викладачем Бучацького медичного училища й лікарем Бучацької міжрайонної лікарні. У 1961 році вступив до аспірантури Київського медичного інституту (нині — Національний медичний університет ім. О.О. Богомольця) при кафедрі ортопедії і травматології.

Захистив кандидатську дисертацію на тему «Оперативне лікування вродженого вивиху стегна у підлітків і дорослих» (достроково) та докторську «Оперативне лікування переломів і псевдоартрозів шийки стегна».

У 1986 році став деканом з інтернатури, від 1994 — завідувачем кафедри загальної хірургії № 2 з курсом військово-польової хірургії. За його ініціативи створено центри мікрохірургії кисті (1994) і хірургії шийки стегна та пошкоджень великих суглобів (2001) у Києві.

Нагороджений Почесними грамотами МОН і МОЗ України.

Глибоко сумуємо через відхід у засвіти висококваліфікованого лікаря, який понад 60 років свого життя присвятив тяжкій напруженій праці на користь нашої України й адресуємо слова підтримки й співчуття родині, колегам, друзям та знайомим.

  Вічна світла пам’ять!

 

Президія ГО «НАН ВО України»

  • Світла та Вічна пам’ять …
 

Шановні користувачі, з метою уникнення розповсюдження спаму та реклами, просимо Вас авторизуватися через профіль в соціальних мережах.

Це не займе багато часу, та не потребує заповнення жодних форм. Дякуємо за розуміння!

Увійти використовуючи пофіль:
Створення сайту: DoSites.Net
На початок сторінки Карта сайту