Світла та Вічна пам’ять …
Світла та Вічна пам’ять …
Додано:26/03/2024

НЕКРОЛОГ

 

Президія громадської організації «Національна академія наук вищої освіти України» із сумом сповіщає, що 25 березня 2024 року на 72-му році життя відійшов у вічність доктор юридичних наук, професор, відомий український правник, професор кафедри кримінального права, процесу та криміналістики Київського інституту інтелектуальної власності та права Національного університету «Одеська юридична академія», відмінник освіти України, стипендіат державної стипендії для видатних діячів науки, освіти, культури і мистецтва, охорони здоров’я, фізичної культури і спорту та інформаційної сфери, академік ГО «НАН ВО України» МАТВІЙЧУК Валерій Костянтинович.

Народився 03 червня 1951 року у с.Петрики Теребовлянського району Тернопільської області. У 1977 році закінчив юридичний факультет Київського державного університету імені Т.Г. Шевченка та здобув спеціальність «правознавство».

У 1984 році захистив кандидатську дисертацію на тему: «Борьба с получением незаконного вознаграждения от граждан за выполнение работ, связанных с обслуживанием населения. Уголовно-правовой и криминологический аспекты». Продовжуючи наукову діяльність уже за часів незалежності України, в 2009 році здобув науковий ступінь доктора юридичних наук, захистивши докторську дисертацію за темою: «Кримінально-правова охорона навколишнього природного середовища: проблеми законодавства, теорії та практики».

Автор понад 400 наукових праць з проблем кримінального права, кримінології, цивільного права, господарського права та цивільного процесу. Серед них: двадцять п’ять монографій, вісім підручників, тридцять один навчальний посібник, дев'ять науково-практичних коментарів до Кримінального кодексу України (в співавторстві), підручник з Особливої частини кримінального права (в співавторстві). Серед наукових праць опублікований і ряд праць з цивільного та господарського права, зокрема: «Строки в цивільному праві. Навчальний посібник». «Правові основи зовнішньоекономічної діяльності. Навчальний посібник» з грифом МОН та ін.

Глибоко сумуємо через відхід у засвіти висококваліфікованого фахівця, який багато років свого життя присвятив тяжкій напруженій праці на користь нашої України й адресуємо слова підтримки й співчуття родині, колегам, друзям та знайомим.

  Вічна світла пам’ять!

 

Президія ГО «НАН ВО України»

  • Світла та Вічна пам’ять …
 

Шановні користувачі, з метою уникнення розповсюдження спаму та реклами, просимо Вас авторизуватися через профіль в соціальних мережах.

Це не займе багато часу, та не потребує заповнення жодних форм. Дякуємо за розуміння!

Увійти використовуючи пофіль:
Створення сайту: DoSites.Net
На початок сторінки Карта сайту