То вершини, то узбіччя, перше п’ятдесятиріччя: пройшов творчий вечір Олега Криворота
То вершини, то узбіччя, перше п’ятдесятиріччя: пройшов творчий вечір Олега Криворота
Додано:13/09/2020

 Після крайнього творчого звіту старшого викладача кафедри обліку та оподаткування НУБіП України, члена – кореспондента Національної академії наук вищої освіти України, поета  Олега Криворота минув майже рік. І ось шанувальники поезії зібрались 10 вересня: на презентацію вже восьмої збірки віршів «То вершини, то узбіччя, перше п’ятдесятиріччя».

 В ній в переважній більшості зібрана філософська лірика – велика частина поетичного доробку автора. Усі найважливіші філософські питання так чи інакше порушено в творах: це і питання сенсу людського життя, швидкоплинності часу, діалектики духовного та матеріального, проблеми спадковості поколінь та патріотизму. Патріотизму – не як пафосних розмов, а як філософської категорії.

     Поезія – це цілющий ковток для спраглої душі, це ясний промінець сонця в негоду, це біла квітка сподівання... Поезія – це найважливіше культурне явище, всеосяжна мова, що передає внутрішнє прагнення людини жити разом з іншими і тим самим необхідна для зближення народів. Будучи відображенням і дзеркалом суспільства, поезія – головний засіб самостверждення і дієвий важіль творчості, прогресу та всезагального розвитку.
     Поезія, як і будь-який інший жанр мистецтва, мусить промовляти і надихати. Поезія буває і раціональною і емоційною. У неї немає кордонів і сталих форм, проте хорошу поезію вирізняє одна річ – це мелодика і ритм.
     Поезія – це почуття, біль, драма, досвід, історія, культура, філософія та естетика, інтуїція та містика… Поезія – це доля.

   Олег Криворот, як і в минулих творчих зустрічах запросив прийняти участь виконавців пісень на його вірші. Світові хіти на його слова виконали випускник економічного факультету Валентин Жуль і студентка 3 курсу економічного факультету Аліна Васюченко. До речі, обидва – учні народної артистки України Наталії Шелепницької, яка теж була присутня на творчому вечорі.

 Привітали автора багато колег з університету – проректор з навчальної та виховної роботи Сергій Кваша, директор навчально-наукового центру виховної роботи і соціального розвитку Геннадій Ржевський, декан економічного факультету Анатолій Діброва, завідувач кафедри обліку та оподаткування Євгенія КалюгаВолодимир ГречкосійАнатолій ГурінВ’ячеслав КрупкаВолодимир Жеребко та інші шанувальники його таланту.

На запитання, що змінила у Вашому життя поезія? Олег відповів, – якщо лишити поза дужками якісь суто формальні речі – перемоги в літературних конкурсах чи публікації, – то, мабуть, основний її вплив у тому, що вона навчила мене уважніше ставитися до слів. Коли ти віршуєш, мусиш максимально влучно підбирати слова, щоб передати ту емоцію, яка росте в твоєму серці, і ті образи, які народжуються у твоїй голові.

     Моя поезія – моя душа. Це мої думки, життя, переживання, таємний куточок мого затишку. Для мене поезія – це ковток повітря, це як кава з шоколадом, який тільки розбавляє смак життя, додає нових кольорів та миті стають яскравішими.

 

 Весь вечір у залі панувала тепла і творча атмосфера, частинку якої у вигляді збірки «То вершини, то узбіччя, перше п’ятдесятиріччя!» з автографом кожен зміг взяти з собою.

 

Переглянути творчий вечір можна по цьому посиланню:

https://youtu.be/wGa4ntxhns8

Приємного перегляду!

  • То вершини, то узбіччя, перше п’ятдесятиріччя: пройшов творчий вечір Олега Криворота
 

Шановні користувачі, з метою уникнення розповсюдження спаму та реклами, просимо Вас авторизуватися через профіль в соціальних мережах.

Це не займе багато часу, та не потребує заповнення жодних форм. Дякуємо за розуміння!

Увійти використовуючи пофіль:
Створення сайту: DoSites.Net
На початок сторінки Карта сайту