Тренінг «Європейські практики в управлінні людськими ресурсами»
Тренінг «Європейські практики в управлінні людськими ресурсами» у Запорізькому національному університеті
Додано:17/10/2022

Тренінг «Європейські практики в управлінні людськими ресурсами» в рамках міжнародного проекту «Європейська гуманістична візія в управлінні людськими ресурсами»

 

На економічному факультеті Запорізького національного університету 13 жовтня 2022 року відбувся тренінг «Європейські практики в управлінні людськими ресурсами» з міжнародною участю. Тренінг проведено під егідою програми ЄС Еразмус+, напрям ім. Жана Моне у рамках проєкту 101048168 — HumEU — ERASMUS-JMO-2021-HEI-TCH-RSCH «European Humanistic Vision in Human Resource Management» / «Європейська гуманістична візія в управлінні людськими ресурсами».

Тренінг проведено представниками бізнесу та проєктною командою HumEU для практиків, які безпосередньо здійснюють управління персоналом в реальному секторі економіки, а також для здобувачів рівнів магістра та бакалавра спеціальностей «Управління персоналом та економіка праці», «Маркетинг», «Фінанси, банківська справа та страхування», «Облік та оподаткування», «Міжнародна економіка» та «Економічна кібернетика».

З привітальним  словом до присутніх звернулась декан економічного факультету, доктор економічних наук, професор, Череп Алла, яка передала щиросердні вітання та побажання плідної роботи від Президента ГО «Національна Академія наук вищої освіти України» д.м.н., професора Табачнікова С.І. та ректора Запорізького національного університету д.і.н., професора Фролова М.О. і наголосила на важливості формування у студентів толерантної, гуманістичної візії в управлінні людськими ресурсами шляхом надання професійних компетенцій для управління персоналом, що ґрунтуються на європейських цінностях та ефективних крос-культурних комунікаціях. Сьогоднішній тренінг дозволить отримати практичні навички щодо ефективного управління часом на кожному робочому місці, а також студентам в процесі здійснення навчального процесу. Позитивним в даному тренінгу є підняття актуальних проблем та надання практичних навичок щодо

запобігання дискримінації в процесі управління трудовими ресурсами на підприємствах будь- якої форми власності, а також усунення питань щодо запобігання дискримінації за релігійними уподобаннями, за віком, статтю та іншими ознаками.

Head of HR компанії «A-sol» Рибалко Наталія провела тренінг щодо виокремлення ознак дискримінації в IT-сфері та надала поради щодо використання антидискримінаційних практик в управлінні персоналом.

Фахівчиня податкового бюро ім. К. Габрієльчика (Польща) Худолєй Ліна та д.е.н., професор  декан економічного факультету Череп Алла провели тренінг з тайм-менеджменту як інструменту управління персоналом з метою підвищення ефективності діяльності менеджерів всіх рівнів, навички якого надзвичайно потрібні фахівцям всіх професій у буденному та професійному житті. Даний тренінг дозволяє отримати практичні навички щодо ефективного управління персоналом підприємств і організацій, а також студентами ЗВО щодо ефективного використання часу в навчальному процесі. В процесі тренінгу доведено, що  брак часу є важливим питанням, яке хвилює всі верстви населення. Встановлено, що через божевільний ритм життя і надмірне навантаження, у працівників та студентів постійно нагромаджуються невирішені справи і тоді постає проблема більш складнішого їх вирішення. Адже не кожна людина здатна правильно визначити пріоритети і виявити, які питання є першочерговими, адже всі вони здаються істотними і актуальними. Щоб вирішити цю проблему, потрібно вміти правильно управляти своїм часом і саме тренінг дає можливість студентам і практикам ознайомитися з методикою по плануванню відомого тайм-менеджера Людмили Богуш. Так званий Богуш-бук, який  автори вдосконалили та адаптували для використання не тільки управлінцями, але й звичайними студентами ЗВО. Тренінг отримав дуже багато позитивних відгуків.

Координатор проєкту Erasmus+ JMM HumEU доцент Калюжна Юлія зазначила, що наразі у Запорізькому національному університеті вже успішно викладається спецкурс «Європейська гуманістична візія в управлінні людськими ресурсами», слухачами якого є 243 особи, що підтверджує важливість та актуальність досліджуваних тем. У ході тренінгу доповідач запропонувала присутнім ознайомитись із моделлю ненасильницького спілкування в управлінні людськими ресурсами, яке ґрунтується на європейських цінностях: свободі, демократії, толерантності, плюралізмі, справедливості, солідарності, рівності.

Головний економіст ПАТ «Запорізький абразивний комбінат» Дубініна Світлана доповіла про особливості управління людськими ресурсами на комбінаті та важливість формування лідерських якостей у студентів.

На завершення до присутніх звернувся завідувач кафедрою управління персоналом і маркетингу, доктор економічних наук Іванов Микола, який зазначив, що підготовка спеціалістів з управління людськими ресурсами є надзвичайно важливою у період формування нової економіки. Саме кафедра управління персоналом та маркетингу готує фахівців з тими навичками та компетенціями, які відповідають викликам сучасності.

Дуже приємно, що тренінг знайшов широкий відгук серед практиків підприємств і організацій, а також студентів.

 

Запис тренінгу можна переглянути за лінком

 

Калюжна Юлія

координатор проєкту Erasmus+ JMM HumEU, заступник декана з міжнародної діяльності економічного факультету Запорізького національного університету

  • Тренінг «Європейські практики в управлінні людськими ресурсами»
 

Шановні користувачі, з метою уникнення розповсюдження спаму та реклами, просимо Вас авторизуватися через профіль в соціальних мережах.

Це не займе багато часу, та не потребує заповнення жодних форм. Дякуємо за розуміння!

Увійти використовуючи пофіль:
Створення сайту: DoSites.Net
На початок сторінки Карта сайту