У ЗНУ провели засідання ІІІ Міжнародного круглого столу «Інтеграція освіти, науки і бізнесу»
У ЗНУ провели засідання ІІІ Міжнародного круглого столу «Інтеграція освіти, науки і бізнесу»
Додано:23/09/2014

У Запорізькому національному університеті втретє провели засідання Міжнародного круглого столу «Інтеграція освіти, науки і бізнесу». 19 вересня зібрали разом науковців і представників бізнесу організатори заходу – Запорізька обласна державна адміністрація, Академія вищої освіти України, Академія економічних наук України, Всеукраїнська спілка вчених-економістів, Запорізький національний університет і економічний факультет ЗНУ. Головна мета, на думку організаторів, яка мала об’єднати усіх учасників заходу, – це реалізація бізнес-можливостей і створення спільних проектів у галузі технологічного трансферу та інновацій.

Під час урочистого відкриття засідання у своєму привітальному слові в.о. проректора ЗНУ з наукової роботи, д.і.н., професор Васильчук Геннадій зазначив, що проведення таких заходів надає нашому вишу додаткового стимулу в його прагненні стати справді європейським навчальним закладом. Окрім того, на думку Геннадія Миколайвича, важливо, аби наука набула прикладного характеру, стала більш економічно активною, а саме цьому і мають сприяти подібні наукові заходи.

У виступі декана економічного факультету, д.е.н., професора Алли Череп йшлося про те, що розв’язати наболілі питання економіки можливо завдяки спільним зусиллям науковців, бізнесменів та освітян. Тема Алли Василівна носила актуальний зміст, мова у якій йшла про «Нові інституції впровадження інновацій як інструмент інтеграції освіти, науки та бізнесу». Вона зазначила, що головним джерелом економічного росту є інновації. Більше 90% приросту валового продукту в передових країнах це технологічний прогрес. Ті країни, які раніше інших зможуть виявити технології та запровадити технологічний уклад, будуть конкурентоспроможними. Окрім того, як наголосила Алла Василівна, одним із головних завдань, яке ставить перед собою наш університет, є виховання патріотів, які мають соціально активну позицію і бажання впроваджувати суспільні реформи. Цьому, на її думку, і мають сприяти подібні заходи.

Під час роботи круглого столу віце-президент Академії економічних наук України, д.е.н., професор Микола Білопольський у своєму зверненні до присутніх наголосив, що в нашої країни дуже великий потенціал, у тому числі – інтелектуальний, але єдиний спосіб вивести державу із кризи – це об’єднати зусилля в рамках всієї України й покладатися не лише на власні сили, а і на допомогу міжнародного співтовариства.

В обговоренні взяв участь вчений секретар Президії АН ВО України д.і.н., професор Ляхоцький Володимир, який передав щирі вітання учасникам круглого столу від Президента АН ВО України. Володимир Павлович акцентував увагу учасників круглого столу на необхідності і доцільності залучення науковців різних галузей знань до вирішення проблеми інтеграції освіти, науки і бізнесу та участі в даному процесі Академії наук вищої освіти України.

Про вигоду, яку навчальні заклади та представники бізнесу можуть отримати за умов співпраці, йшлося й у виступах директора Запорізького регіонального управління ПАТ КБ «Приватбанк» Віктора Остапенка. У своєму виступі Віктор Остапенко зацікавив аудиторію новими можливостями Приватбанку з питань швидкого та якісного обслуговування та проходження виробничої практики.

Питання місцевого самоврядування та економічних перетворень у свої доповідях розкрили директор Економіко-гуманітарного інституту ЗНТУ Ґудзь Петро та керівник Центру екологічної культури в Запоріжжі Пічкур Наталія.

Міщенко Валерій, завідувач кафедри прикладної статистики ЗНУ, д.т.н., професор у своєму виступі з теми «Розробки ресурсозберігаючих технологій у виробництві спеціальних сплавів» зазначив, що з впровадженнях енергоефективних технологій можна заощаджувати мільярдні кошти!

Актуальні питання соціальної відповідальності для забезпечення економічного розвитку проаналізував завідувач кафедри міжнародної економіки та економічної теорії ЗНУ, д.е.н., професор Бабміндра Дмитро.

Професор кафедри міжнародної економіки та економічної теорії ЗНУ Вишняков Володимир доповів про необхідність розвитку інноваційно-інвестиійної діяльності України.

Питання реінжинірингу інформаційного простору управління економіки розкрив Козін Ігор – професор кафедри економічної кібернетики ЗНУ, д.ф.-м.н., доцент. Особливу увагу Ігор Вікторович приділив питанням проблем децентралізації.

Магістр Економічно університету в Катовіцах (Польща) Міняйло Олексій з темою «Розвитку ринків альтернативної енергії в Польщі» завершив роботу круглого столу. Доповідь викликала хвилю жвавого обговорення.

По завершені заходу декан економічного факультету, д.е.н., професор Череп Алла подякувала присутніх експертів, викладачів та студентів за плідну та активну участь у роботі круглого столу, побажала миру в країні та запросила на наступні заходи економічного факультету. У планах організаторів – наступної осені зібрати учасників на чергове засідання міжнародного круглого столу, аби оцінити зроблене і визначити перспективи подальшої інтеграції вітчизняних науки та бізнесу.

Варто зазначити, що це не перший подібний захід у рамках круглого столу. Такі круглі столи дозволяють не тільки розглянути існуючі проблеми економічного розвитку України, а й знайти можливі шляхи їх вирішення. В них приймають участь у обговоренні як представники органів влади, підприємств, фінансових установ, викладачі, так і студентство.

 

З повагою, голова НТСА економічного факультету Коробов Олександр.

Фотожурналісти: Майя Оніщенко та Олександра Могильна.

 

 

 

  • У ЗНУ провели засідання ІІІ Міжнародного круглого столу «Інтеграція освіти, науки і бізнесу»
  • У ЗНУ провели засідання ІІІ Міжнародного круглого столу «Інтеграція освіти, науки і бізнесу»
  • У ЗНУ провели засідання ІІІ Міжнародного круглого столу «Інтеграція освіти, науки і бізнесу»
 

Шановні користувачі, з метою уникнення розповсюдження спаму та реклами, просимо Вас авторизуватися через профіль в соціальних мережах.

Це не займе багато часу, та не потребує заповнення жодних форм. Дякуємо за розуміння!

Увійти використовуючи пофіль:
Створення сайту: DoSites.Net
На початок сторінки Карта сайту