УКРАЇНА І СВІТ ПОТРЕБУЮТЬ ДУХОВНОГО ЄДНАННЯ!
УКРАЇНА І СВІТ ПОТРЕБУЮТЬ ДУХОВНОГО ЄДНАННЯ!
Додано:14/05/2020

УКРАЇНА І СВІТ ПОТРЕБУЮТЬ ДУХОВНОГО ЄДНАННЯ!

 

Звернення учасників Міжнародної науково-практичної конференції

«Виклик COVID-19: безпековий та інформаційний виміри»

до Всеукраїнської Ради Церков і релігійних організацій

 

Шановні брати і сестри!

Україна і увесь світ зіткнулися з важкими випробуваннями. Пандемія коронавірусу, що охопила усю планету, порушила звичне життя, несе загрозу людності. Економіки країн, внаслідок обмежень, зазнають втрат, що позначається на якості життя людей, на їхньому добробуті. Багато людей втрачають роботу, що призводить до зростання соціальної напруги, міжособистісних і ширших конфліктів. Руйнуються усталені соціальні зв’язки людей, які, не маючи належного спілкування, фізично віддаляються один від одного, стають більш розмежованими, а отже і менш захищеними. Внаслідок підступів коронавірусу людність зазнає тяжких втрат, мільйони людей захворіли, а десятки тисяч вже, на жаль, померли. І ці втрати є непоправними.

Державні люди, науковці, медики, громадянське суспільство роблять усе можливе, щоб запобігти найважчим наслідкам лиха, зменшити загрози, віднайти способи і методи боротьби з хворобою. Своє вагоме слово мають сказати тут і релігійні організації.

Ми, учасники конференції, належним до різних конфесій, є вірними різних Церков. Проте нині ми єдині у нашому прагненні до єдності перед загрозою лиха. Ми віримо у здатність разом перебороти труднощі задля майбутнього людності!

Від імені наукової спільноти, творчої інтелігенції, ми звертаємось до Вас із закликом здійснити спільну молитву за усіх вірних, за тих, хто потребує нині віри, за Україну і увесь світ! Ми, усі люди, потребуємо єднання, передусім духовного, у часи загрози пандемії і протистояння їй. Ми маємо разом протистояти злу і з вірою у спільність подолати труднощі, що випали нам!

 

За дорученням Конференції:

 

В. І. Сергійчук, голова Правління  Міжнародного культурного центру «Сяйво», доктор історичних наук, професор.

С. І. Табачніков, президент ГО «НАН ВО України», доктор медичних наук, професор.

Ю. В. Бондар, голова Конфедерації журналістських організацій України, кандидат політичних наук, доцент, заслужений працівник культури України.

В. М. Корнєєв, голова ГО «Науково-методична комісія з журналістики та інформації», доктор наук із соціальних комунікацій, доцент.

В. М. Бебик, голова Всеукраїнської асоціації політичних наук, доктор політичних наук, професор.

 

  • УКРАЇНА І СВІТ ПОТРЕБУЮТЬ ДУХОВНОГО ЄДНАННЯ!
 

Шановні користувачі, з метою уникнення розповсюдження спаму та реклами, просимо Вас авторизуватися через профіль в соціальних мережах.

Це не займе багато часу, та не потребує заповнення жодних форм. Дякуємо за розуміння!

Увійти використовуючи пофіль:
Створення сайту: DoSites.Net
На початок сторінки Карта сайту