Українські виші отримали доступ до наукових баз
Українські виші отримали доступ до наукових баз
Додано:15/01/2016

Підрозділ наукових досліджень та інтелектуальної власності компанії Thomson Reuters провідного світового постачальника аналітичної інформації оголосив про надання своїх інформаційних ресурсів українському Консорціуму e-VERUM, до складу якого увійшли 100 українських університетів та наукових установ. Про це повідомляє прес-служба Міністерства освіти і науки.

У відомстві зазначають, що доступ до інформаційних ресурсів дозволить посилити присутність України на світовій науковій арені та підвищити рівень українських наукових публікацій.

Також, за словами заступника міністра освіти і науки Максима Стріхи, наявність у вітчизняних університетів та наукових установ можливостей користуватись визнаними професійним науковим середовищем базами даних є необхідною умовою ефективного міжнародного науково-технічного співробітництва.

Він повідомив, що новим законом «Про наукову і науково-технічну діяльність» передбачено можливість надання грантів на забезпечення доступу до електронних баз наукових даних.

«Міністерство у 2016 році планує розпочати надавати таку підтримку»,- повідомив заступник міністра.

Максим Стріха зауважив, що університетам і науковим установам не слід забувати про забезпечення можливості доступу власних співробітників та студентів до професійних наукових інформаційних ресурсів.

«В першу чергу, це має бути їхньою ініціативою, що й демонструє ідея утворення консорціуму e-VERUM», - додав заступник міністра.

http://osvita.ua/vnz/49184/

  • Українські виші отримали доступ до наукових баз
 

Шановні користувачі, з метою уникнення розповсюдження спаму та реклами, просимо Вас авторизуватися через профіль в соціальних мережах.

Це не займе багато часу, та не потребує заповнення жодних форм. Дякуємо за розуміння!

Увійти використовуючи пофіль:
Створення сайту: DoSites.Net
На початок сторінки Карта сайту