Вічна і світла пам’ять…
Вічна і світла пам’ять…
Додано:25/06/2021

Президія Громадської організації «Національна академія наук вищої освіти України» із сумом сповіщає, що 24 червня 2021 року відійшов у вічність доктор фармацевтичних наук, професор, професор кафедри технологій фармацевтичних препаратів Національного фармацевтичного університету, академік відділення хімії, хімічної технології та фармації ГО «НАН ВО України» ГЛАДУХ Євгеній Володимирович

У 1985 році закінчив Харківський фармацевтичний інститут за спеціальністю «Фармація». Кваліфікація – провізор.

У 1992 році захистив кандидатську дисертацію на тему «Розробка складу та технології пінного препарату в аерозольній упаковці, що володіє антимікробною і гемостатичною дію». У 1997 р. було присвоєно вчене звання доцента. У 2004 році захистив докторську дисертацію на тему «Теоретичне і експериментальне обґрунтування складу і технології таблеток і мазі з поліфенольними сполуками рослин роду вільха». У 2009 р. було присвоєно вчене звання професор. У 2017 р. був обраний  академіком Національної академії наук вищої освіти України.

Трудова діяльність проф. Гладуха Є.В. тісно пов’язана з Національним фармацевтичним університетом, де він працював з 1985 року. До захисту кандидатської дисертації був старшим лаборантом, асистентом (1987) кафедри заводської технології ліків. З 1997 року обіймав посаду доцента кафедри заводської технології ліків. З 2004 р. працював професором кафедри промислової фармації та економіки Інституту підвищення кваліфікації спеціалістів фармації Національного фармацевтичного університету. З 2010 р. по 2019 р. – завідувач кафедри промислової фармації, а з вересня 2019 р. – професор кафедри технологій фармацевтичних препаратів.

Є автором понад 500 наукових робіт, в тому числі більше 40 патентів та авторських свідоцтв України. Співавтор понад 60 навчально-методичних робіт, зокрема 8 підручників, з яких 3 національні.

 За своєю науково-педагогічною діяльністю брав участь у науково-практичних заходах в Казахському національному медичному університеті імені С.Д. Асфендіярова (Казахстан), в Ташкентському фармацевтичному інституті (Узбекистан), Таджицькому державному медичному університеті імені Абуалі ібн Сіна (Таджикистан), Білоруському державному медичному університеті (Білорусь), Люблінському медичному університеті (Польща).

Під його керівництвом було захищено дві докторські та тринадцять кандидатських  дисертаційних робіт.

 Глибоко сумуємо через відхід у засвіти видатного талановитого науковця, педагога та організатора науки, який багато років свого життя віддав напруженій праці на користь нашої України й адресуємо слова підтримки і співчуття родині, друзям, колегам та знайомим.

  Вічна світла пам’ять!

 

Президент ГО «НАН ВО України»,

 д-р мед. н., професор     акад. Станіслав ТАБАЧНІКОВ

  • Вічна і світла пам’ять…
 

Шановні користувачі, з метою уникнення розповсюдження спаму та реклами, просимо Вас авторизуватися через профіль в соціальних мережах.

Це не займе багато часу, та не потребує заповнення жодних форм. Дякуємо за розуміння!

Увійти використовуючи пофіль:
Створення сайту: DoSites.Net
На початок сторінки Карта сайту