Відбулися Загальні звітно-виборчі збори ВГО «Академія наук вищої освіти України»
Відбулися Загальні звітно-виборчі збори ВГО «Академія наук вищої освіти України»
Додано:28/11/2017

 

 

 

Шановні колеги!

 25 листопада 2017 року на базі Національної академії внутрішніх справ відбулися Загальні звітно-виборчі збори ВГО «Академія наук вищої освіти України» (далі - Академія або АН ВО України) - однієї з найбільш потужних громадських організацій у галузі освіти і науки.

У роботі Зборів взяли участь; представник від Святійшого Філарета – Патріарха Київського і всієї Руси-України акад. Степовик Дмитро Власович; ректор Харківського національного медичного університету, акад. Лісовий Володимир Миколайович; директор Українського науково-дослідного інституту соціальної і судової психіатрії та наркології МОЗ України д-р мед.н. Пінчук Ірина Яківна; представники ЗМІ, громадські діячі та ін.

На Загальні звітно-виборчі збори зібралося 197 членів Академії, а також 65 новообраних дійсних академіків та 11 членів-кореспондентів.

На початку зібрання усі присутні хвилиною мовчання вшанували 84-у річницю Дня пам'яті жертв голодомору в Україні та Першого Президента Академії, доктора філологічних наук, професора, академіка Дубини Миколи Івановича і академіків, які померли в 2017 році (Зінченка О.І., Кутька І.І., Литвина В.П., Головчука А.Ф., Іщука С.І.).

ВГО «Академія наук вищої освіти України» є дієвою і, засновуючись на традиціях та здобутках, закладених її засновником і Першим Президентом акад. Дубиною М.І., активно функціонує після його смерті.

Про це у своєму вступному слові наголосив в.о. Президента, доктор медичних наук, професор, акад. Табачніков Станіслав Ісакович. Адже за 2017 рік було зроблено чимало: розробка нормативно-правових документів Академії; видання англомовної версії «Науково-інформаційного вісника»; активізовано міжнародну діяльність АН ВОУ з метою забезпечення якнайширшої участі її дійсних членів у зарубіжних, наукових, громадських та культурних організаціях, подальше піднесення престижу членства АН ВО України та виведення Академії на загальноєвропейський і світовий рівень; проведення за прямою участю Президії Академії 6 міжнародних науково-практичних конференцій, виїзне засідання в.о. віце-президента-головного ученого секретаря акад. Зябліцева С.В. і академіка-секретаря відділення медицини та керівника сектору нагород, акад. Процюка Р.Г.; щорічний конкурс з різних номінацій на кращу монографію, навчальний посібник, підручник тощо; розробка ескізу медалі імені М.І. Дубини, який був запропонований в.о. Президента акад. Табачніковим С.І. та схвалений Президією АН ВО України (протокол від 27.06.2017 р., №5). До речі, щодо нагород, то церковні, академічні медалі, Почесні грамоти, дипломи конкурсу на кращу монографію, навчальний посібник, підручник тощо були урочисто вручені шанованим і поважним учасникам Зборів.

Новообраним академікам та членам-кореспондентам, які затверджені Зборами і ввійшли до складу Академії, було видано дипломи та посвідчення.

В обговоренні звіту про науково-організаційну діяльність за 2017 рік взяли участь гості, віце-президенти і члени Академії. Робота Президії АН ВО України за поточний рік була визнана «задовільною». Слід особливо відзначити внесок таких академіків: Біляєвої О.О., Баль-Прилипко Л.В., Бобровник С.В., Вороб’я П.А., Говорова  П.П., Грицаєнко З.М., Горбачука І.Т., Зозулі І.С., Кузнєцова Ю.М., Ковальчука І.П., Кожиної Г.М., Михайленка В.Є., Мартинова В.Л., Мосенкіса Ю.Л., Ляхоцького В.П., Омельянчик Л.О., Погребенника В.Ф., Процюка Р.Г., Рудика С.К., Сминтини В.А., Шакуна В.І., Шостака А.В., Шатрова Р.В., Шевчук С.В., Шпака В.І., Череп А.В. та інших.

 На Загальних звітно-виборчих зборах відбулися вибори Президента АН ВО України шляхом таємного голосування. Зазначимо, що на вакантну посаду Президента Академії Президією АН ВО України було висунуто 2 кандидатури: в.о. Президента АН ВО України доктора медичних наук, професора,  акад. Табачнікова Станіслава Ісаковича та віце-президента Академії, акад. Курила Володимира Івановича.

За результатами таємного голосування перемогу здобув ТАБАЧНІКОВ СТАНІСЛАВ ІСАКОВИЧ (157 голосів «за», а «за» акад. КУРИЛА ВОЛОДИМИРА ІВАНОВИЧА свій голос віддали 69 дійсних членів Академії (протокол додається).

За результатами таємного голосування перемогу здобув ТАБАЧНІКОВ СТАНІСЛАВ ІСАКОВИЧ (157 голосів «за»,  «за» акад. КУРИЛА ВОЛОДИМИРА ІВАНОВИЧА  свій голос віддали 69 дійсних членів Академії (протокол додається).

 

 

Новообраний  Президент  Академії  наук ВО України
ТАБАЧНІКОВ  СТАНІСЛАВ ІСАКОВИЧ
звернувся до всіх присутніх зі словами подяки:

«Шановні пані та панове, шановна Президіє, шановні колеги,
шановні члени Академії!

Щиро дякую усім Вам за належну організацію виборчого процесу Академії. Особлива подяка організаційному комітету з проведення виборів (на чолі із віце-президентом акад. Зозулею І.С. та його заступником акад. Бобровник С.В.), членам лічильної комісії, спостерігачам! Дякую виборцям, які знайшли можливість та час для реалізації свого виборчого права. Ви продемонстрували свідому громадянську позицію. Це забезпечило необхідний для голосування кворум! Сердечно дякую за високу довіру до моєї кандидатури. Ваші зауваження, поради та побажання я візьму до уваги і зобов’язуюсь їх виконати. Для мене ваша довіра – це велика честь та відповідальність. Знаю, що маю виправдати сподівання кожного з вас, у тому числі і тих, хто не голосував за мене, тож запевняю, що докладатиму усіх зусиль.

 Я сповнений рішучості реалізовувати обіцяну програму і розвивати усі заплановані проекти, сприяти процвітанню й розвитку нашої Академії. Маю намір якнайшвидше систематизувати проблеми, які потрібно вирішувати на державному рівні, визначити їх пріоритетність та накреслити чіткі й ефективні шляхи розв’язання. Ми всі розуміємо, які серйозні виклики стоять нині перед нашою країною, зокрема освітою і наукою. Легко не буде – це факт. Усвідомлюю, що Україна сьогодні, як ніколи, потребує суспільної єдності, мудрості та виважених кроків на шляху до євроінтеграції. Без цього ми не зможемо провести реформи в галузі освіти і науки та захистити освітянина й науковця, щоб українська вища освіта стала врівень з провідними європейськими стандартами.

                     

Щастя Вам і здоров’я, дорогі друзі.
С
лава Україні.                                                                                    С.І. Табачніков

  • Відбулися Загальні звітно-виборчі збори ВГО «Академія наук вищої освіти України»
  • Відбулися Загальні звітно-виборчі збори ВГО «Академія наук вищої освіти України»
 

Шановні користувачі, з метою уникнення розповсюдження спаму та реклами, просимо Вас авторизуватися через профіль в соціальних мережах.

Це не займе багато часу, та не потребує заповнення жодних форм. Дякуємо за розуміння!

Увійти використовуючи пофіль:
Створення сайту: DoSites.Net
На початок сторінки Карта сайту