Виїздне засідання у Вінницькому державному педагогічному університеті ім. Михайла Коцюбинського
Додано:28/06/2013

Один  з найстаріших педагогічних закладів є педуніверситет у м. Вінниці. Тисячі висококваліфікованих педагогів випустив він за 100 років своєї діяльності.

Сьогодні у складі  університету  -  7 інститутів і 1 факультет. Тут створено всі умови для навчання студентів. Зокрема оснащено новітні лабораторії; значну частину аудиторій обладнано мультимедійною технікою і комп’ютерними комплексами ; успішно працює електронна бібліотека; створено умови для вільного доступу до Інтернет-ресурсів; відкрито сучасний лінгафонний  кабінет; упорядковано університетське містечко.

До складу університету входять:

- Інститут іноземних мов;

- Інститут історії, етнології і права;

- Інститут математики, фізики і технологічної освіти;

- Інститут педагогіки, екології і мистецтв;

- Інститут філології і журналістики;

- Інститут фізичного виховання і спорту;

- Природничо-географічний факультет;

- Інститут магістратури, аспірантури, докторантури.

В університеті працює 75 викладачів, в т.ч. 5 професорів, з них 4 доктори наук, понад 40 кандидатів наук, доцентів. Готує університет бакалаврів, спеціалістів та магістрів. Має творчі зв’язки  з Міссурійським університетом (США), Тихоокеанським університетом (США), Міжнародною школою бізнесу (Голандія), Німецькою службою академічних обмінів ДААД, Варшавським університетом, Інститутом історичних наук імені кардинала Стефана Вишинського, Нижнєгородським університетом, Гомельським університетом та іншими установами.

В університеті регулярно проводяться наукові конференції. За 10 років студенти отримали понад 100 дипломів, грамот, відзнак на олімпіадах та конкурсах з математики, фізики, технологічної освіти.

Є в університеті аспірантура з 13 спеціальностей, докторантура з 5 спеціальностей. За останні роки захищено 99 кандидатських та 15 докторських дисертацій, видано понад 10 наукових статей. Науковою роботою займається 3500 студентів.

Надзвичайно добре організована в університеті виховна робота. Студенти, яким це необхідно, проживають в гуртожитках. Як лялька – так виглядає стадіон. Є в університеті ряд музеїв, кабінетів, наукова бібліотека на 500 тисяч одиниць, серед них 1425 цінних і рідкісних видань початку  XIX ст. Найстарішим виданням є «Статут Великого Княжества Литовського (1811)».

Керує університетом -  доктор педагогічних наук, проф. О.В.Шестопалюк. Йому допомагають -  три проректори. Науковою роботою досить успішно займається проректор І.Є.Руснак автор багатьох монографій і наукових статей.

Представники делегації Президії АНВО України дуже задоволені тим, що побачили в університеті. Так би всім!

 

Шановні користувачі, з метою уникнення розповсюдження спаму та реклами, просимо Вас авторизуватися через профіль в соціальних мережах.

Це не займе багато часу, та не потребує заповнення жодних форм. Дякуємо за розуміння!

Увійти використовуючи пофіль:
Створення сайту: DoSites.Net
На початок сторінки Карта сайту