ВІВАТ, АКАДЕМІЯ!  ВІВАТ, АКАДЕМІКИ!
ВІВАТ, АКАДЕМІЯ! ВІВАТ, АКАДЕМІКИ!
Додано:20/02/2018

 

 

 

 ВІВАТ, АКАДЕМІЯ!  ВІВАТ, АКАДЕМІКИ!

 

25 листопада 2017 року на базі Національної академії внутрішніх справ відбулися Загальні звітно-виборчі збори ВГО «Академія наук вищої освіти України» (далі - Академія або АН ВО України) - однієї з найбільш потужних організацій у галузі освіти і науки.

У роботі Зборів взяли участь; представник від Святійшого Філарета – Патріарха Київського і всієї Руси-України акад. Степовик Дмитро Власович; ректор Харківського національного медичного університету, акад. Лісовий Володимир Миколайович; директор Українського науково-дослідного інституту соціальної і судової психіатрії та наркології МОЗ України д-р мед.н. Пінчук Ірина Яківна; представники ЗМІ, державні, громадські діячі і зарубіжні гості.

Всього на Загальні звітно-виборчі збори зібралося 197 членів Академії, а також 65 новообраних дійсних академіків та 11 членів-кореспондентів. Багатьом академікам були вручені нагороди. Зокрема, церковні і академічні ордени та медалі, Почесні грамоти, дипломи конкурсу на кращу монографію, навчальний посібник, підручник тощо були урочисто вручені шанованим і поважним учасникам Зборів. Слід особливо відзначити внесок таких академіків: Баль-Прилипко Л.В., Бобровник С.В., Вороб’я П.А., Говорова  П.П., Горбачука І.Т., Зозулі І.С., Ковальчука І.П., Кожиної Г.М., Михайленка В.Є., Мартинова В.Л., Ляхоцького В.П., Омельянчик Л.О., Погребенника В.Ф., Процюка Р.Г., Сминтини В.А., Шакуна В.І., Засекіна Д.А., Шостака А.В., Шатрова Р.В., Шевчук С.В., Шпака В.І., віце-президента – головного ученого секретаря акад. Зябліцева С.В. та інших.

Новообраним академікам та членам-кореспондентам, які затверджені Зборами і ввійшли до складу Академії, було видано дипломи та посвідчення.

На Загальних звітно-виборчих зборах відбулися вибори Президента АН ВО України шляхом таємного голосування. Зазначимо, що на вакантну посаду Президента Академії Президією АН ВО України було висунуто 2 кандидатури: в.о. Президента АН ВО України доктора медичних наук, професора,  акад. Табачнікова Станіслава Ісаковича та віце-президента Академії, акад. Курила Володимира Івановича.

За результатами таємного голосування перемогу здобув ТАБАЧНІКОВ СТАНІСЛАВ ІСАКОВИЧ (157 голосів «за», а «за» акад. КУРИЛА ВОЛОДИМИРА ІВАНОВИЧА свій голос віддали 69 дійсних членів Академії.

Потім зі змістовною, полум’яною доповіддю виступив новообраний Президент Табачников С.І. Він щиросердно подякував присутнім за довіру, дав блискучий аналіз нинішньому стану речей, відзначив видатну роль свого попередника – засновника Академії і її незмінного керівника протягом багатьох років академіка Дубини М.І., а також чітко окреслив завдання, які стоять перед колективом у даний час та на найближчу перспективу.

Значну частину доповіді Президент приділив створенню і функціонуванню веб-сайту Академії. Зокрема, він зазначив: наявність висококласного корпоративного сайту здатна не тільки зміцнити імідж освітньо-наукової організації, але й підвищити ефективність її діяльності. Корпоративний сайт - необхідний атрибут для такої поважної установи як ГО АНВО України, а також унікальний інструмент для командної роботи над завданнями і проектами, для ведення CRM-баз даних і документообігу, для ефективних внутрішніх комунікацій та PR-кампаній. Віртуальне представництво громадських науково-освітніх організацій в Глобальній мережі стало масовим не так давно, проте швидко знайшла відгук у широкої аудиторії.

Сьогодні багатофункціональний сайт є у будь-якої компанії, якій не чужі поняття фірмового стилю і корпоративної культури. Численні дослідження показують, що грамотне використання інтернет-ресурсу дозволяє отримати конкурентну перевагу за короткий час і з мінімумом додаткових вкладень. При цьому сайт може працювати на будь-яку ціль: підвищення іміджу, розширення географії впливу, залучення інвестицій тощо. Оскільки проблема створення і функціонування веб-сайту наразі є вкрай важливою, я назву причини, чому сайт потрібен будь-якій серйозній організації.

Як не дивно, але серед наших академіків є такі, що не користуються ніякими сайтами. Навіть задають питання, а чи потрібен мені інтернет-сайт? Ми вам відповімо так: в даний час з огляду на експоненціальне зростання популярності інтернету питання має формулюватися навпаки: чому у мене до цих пір немає інтернет-сайту і як скоро він у мене з'явиться? Сьогодні сайт - це невід'ємна частина інструментів розвитку науки, як телефон на столі. Адже без телефону ви будете обмежені в розширенні та розвитку своєї наукової діяльності. Наявність же інтернет-ресурсу відкриває перед вами низку переваг, які неможливо досягти, користуючись лише телефоном. У чому ж саме полягають основні переваги сайтів? Відповідь на це питання кожен знайде для себе при озвученні кожного з наступних пунктів. Розглянемо п’ять найважливіших причин і переваг, чому вашу освітньо-наукову діяльність  повинен супроводжувати інтернет-сайт.

1. Залучення багатомільйонної аудиторії. Наявність інтернет-ресурсу дає можливість розвивати науку за межами свого географічного положення та отримати нових партнерів та однодумців не лише в своєму регіоні, а якщо ви того захочете, то і за його межами. Інтернет має глобальне охоплення, яким може скористатися ваша організація без додаткових витрат. Вам не доведеться витрачати великі гроші на рекламу своїх розробок, пошуку інвесторів на нових ринках праці, один сайт може це робити в більшості країн світу.

2. Ваші партнери можуть легко з вами зв'язатися. Через ваш сайт ваші колеги можуть зв'язатися з вами електронною поштою протягом цілої доби; ваш сайт може залучати нових партнерів або здійснювати продаж вашої наукової продукції, в той час, коли ви спите. Уявіть собі, прокидаєтеся щоранку, а вашу поштову скриньку заповнили запити клієнтів або замовлення. Так само наявність інтернет-ресурсу дає можливість оперативніше і економічно ефективніше реагувати на запити партнерів і колег, ніж телефонний зв'язок або звичайна пошта. 

3. Миттєве оновлення інформації про компанію. За допомогою системи управління контентом, яка інтегрована в сайт, ви зможете оновлювати інформацію на ньому 24 години на добу, 7 днів на тиждень без того, щоб витрачати час і гроші на оновлення рекламної брошури. Ви можете миттєво змінювати ціни, актуалізувати контактні дані або навіть повністю змінювати зміст вашого сайту в будь-який час.

4. Миттєва доступність каталогу розробок, патентів, товарів. Електронний каталог ваших наукових продуктів і послуг, якими наповнений кожний науково-освітній заклад, доступний 24 години на добу, 7 днів на тиждень, 365 днів на рік. Ваші наукові продукти виставляються цілодобово і по всьому світу. Зацікавлений  клієнт або покупець може отримати зворотній зв’язок незалежно від часу доби. Адже споживачу більше не доведеться чекати поки заклад, установа чи офіс відкриються або в його місті буде проходити наукова конференція, виставка-презентація ваших товарів чи наукових досягнень.         

5. Зрештою, ви будете вимушені створити сайт, тому що у ваших конкурентів він вже є.  Наукові продукти  ваших конкурентів можуть бути гірші або дорожчі, ніж ваші, але більш популярні лише тому, що вони представлені у мережі Інтернет. Ви втрачаєте потенційних клієнтів не рекламуючи свій товар в інтернеті. Усвідомивши всі переваги сайтів, можна оцінити всю їх важливість і вплив в сучасному суспільстві. Отож, ми вирішили і твердо переконані, що тепер без інтернет-ресурсу нам не обійтися.         

Однак очікувати ефекту слід тільки від професійно підготовленого ресурсу. І такий ресурс для АН ВО України створив і утримує за власні кошти академік Анатолій Шостак. Прохання до всіх присутніх: частіше заходьте на сайт Академії, наповнюйте його власними науковими розробками у тому числі і методичними. На сьогодні це вже розкручений, достатньо відомий у Інтернет-просторі веб-портал, але його можливості використовуються далеко не повністю…Сайт має англомовну версію, він безпосередньо зв’язаний зі всіма популярними мережевими ресурсами: Твіттер, ФейсБук, Вконтакте тощо. Але змістовне наповнення нашого веб-сайту якісним контентом залежить від кожного з нас. Ознайомтесь з «Правилами користування веб-сайтом», вони розміщені на самому сайті. Вийти на сайт можна дуже легко, набравши ось таку адресу у будь-якій пошуковій системі:  http://anvou.org.ua/ , або ще простіше, набравши абревіатуру АНВОУ (без пробілів).

Адмініструє  веб-сайт член Президії АН ВО України Руслан Шатров. Всі його реквізити можна знайти на сайті або зателефонувавши до Секретаріату Академії.

Окрім вищевказаних осіб нагороди отримали: Анатолій Шостак – орден Князя Костянтина Острозького «за визначний вклад у соціальну політику держави» Кавалери ордена князя Костянтина Острозького: Степан Гіга (2002), Ярослав Козак (2002),  Петро Мазур (2000), Іван Максимів (2009), Михайло Ониськів (2014), Іван Палцан (2000), Володимир Шкробот (2001), Віктор Уніят (2014), Богдан Хаварівський (2014), Анатолій Шостак (2017).

              

Також «За розробку унікальної методики оцінювання праці науково-педагогічних працівників та структурних підрозділів університету з послідуючим визначенням їх рейтингу» та «за впровадження у науково-дослідницьку діяльність університетських вчених наукометричних показників» Анатолію Шостаку були вручені інші, вельми престижні, відомчі нагороди від АН ВО України: медаль Миколи Дубини, медаль Івана Пулюя та  Почесна Грамота. Нагороди вручив Президент АН ВО України, д.мед.наук. Станіслав Табачников (див.фото).

     

   

Отримав Почесну Грамоту АН ВО України адміністратор веб-сайту, член Президії, академік Руслан Шатров "за вагомий особистий внесок у розвиток освіти та багаторічну плідну наукову діяльність". Нагороду вручав Президент АН ВО України, д.мед.наук Станіслав Табачников (див. фото).

Колеги-академіки та співробітники НУБіП України пишаються тим, що у нашому колективі трудяться такі достойні люди. Зокрема, рейтингова методика Анатолія Шостака за 20 років отримала визнання не лише в НУБіП України, але й серед вчених СНД і була імплементована у десятках провідних університетів України та зарубіжжя. Руслан Шатров також визнаний вчений у галузі механізації садівництва, автор кількох монографій та навчальних посібників.

Щиро вітаємо Вас, дорогі колеги, з нагородами! Здоров'я ВАМ міцного та подальших здобутків на благо України!

 

Матеріал підготував академік АН ВО України,
доктор ветеринарних наук,
професор                                                                                                                  Дмитро Засекін

 

До уваги академіків, які були (і не були) на Звітно-виборних зборах 25 листопада 2017 року! Детальний фоторепортаж про хід зборів - 500 світлин - ви можете знайти на Головній сторінці сайту ХРОНІКА в СВІТЛИНАХ. Там кожен учасник знайде себе у якомусь із сюжетів. Зйомки робив  професійний фотограф Г. Кушанов, присутність якого забезпечив А.Шостак.

  •  ВІВАТ, АКАДЕМІЯ!  ВІВАТ, АКАДЕМІКИ!
 

Шановні користувачі, з метою уникнення розповсюдження спаму та реклами, просимо Вас авторизуватися через профіль в соціальних мережах.

Це не займе багато часу, та не потребує заповнення жодних форм. Дякуємо за розуміння!

Увійти використовуючи пофіль:
Створення сайту: DoSites.Net
На початок сторінки Карта сайту