Відбулася звітна онлайн-конференція НАНВО України
Відбулася звітна онлайн-конференція НАНВО України
Додано:20/12/2022

Вельмишановна освітянська та наукова спільното!

Незважаючи на воєнний стан в Україні і вкрай складну ситуацію в енергетичній системі, 20 грудня 2022 року на базі онлайн-платформи Zoom відбулася щорічна Звітна конференція громадської організації «Національна академія наук вищої освіти України» (далі – Академія), яка є однією з найбільш чисельних і потужних організацій у галузі освіти і науки.

На початку онлайн-зібрання усі присутні хвилиною мовчання вшанували пам’ять загиблих українців внаслідок російської агресії.

Традиційно із вступним словом до учасників і делегатів конференції звернувся Президент Академії – заслужений лікар України, доктор медичних наук, професор, академік Станіслав Табачніков, який наголосив, що наперекір новим викликам часу – спершу пандемії коронавірусу СОVID-19, потім жорстокого вторгнення російської федерації на територію нашої держави,  освіта і наука залишаються рушійною силою прогресу будь-якого суспільства. Адже результати новітніх досліджень, про які детально звітували віцепрезиденти наукових фахових напрямів, академіки: докторка юридичних наук, професорка Світлана БОБРОВНИК; д-р філологічних наук, професор Володимир ПОГРЕБЕННИК; д-р технічних наук, професор академік  Пилип ГОВОРОВ; докторка медичних наук, професорка Валентина МОЙСЕЄНКО ще раз підтвердили значний вплив на розвиток економіки, медицини, екології, освіти, науки, соціальної сфери, сільського господарства тощо,  особливо актуально для України, – безпеки держави.

У своїй промові професор Станіслав ТАБАЧНІКОВ зосередив увагу на найбільш важливих аспектах діяльності Академії у період війни, а саме: проведенні круглих столів «Актуальні проблеми наслідків Чорнобильської катастрофи» (26.04.2022 р., організатор – академік Станіслав ТАБАЧНІКОВ),  присвячений 36-річчю Чорнобильської трагедії; «Науково-освітня дипломатія: нові виклики та завдання» (14.06.2022 р., організатор – віцепрезидентка, академічка Ірина ДЕЙНЕГА); «Інтеграція освіти, науки і бізнесу» організатор – віцепрезидентка, акад. Алла ЧЕРЕП);  Міжнародна науково-практична конференція «Шлях до волі» (10.12.2022 р., організатор – академік Станіслав ТАБАЧНІКОВ) тощо.  Так, зокрема, він відзначив, що завдяки таким заходам вітчизняні науковці та освітяни мають змогу висвітлити результати власних досліджень, ознайомитися зі здобутками, взяти участь у дискусіях, обмінятися досвідом, познайомитися з високоповажними новообраними освітянами та науковцями.  Він подякував гостям та делегатам Конференції, що знайшли змогу і час  бути присутніми на цьому заході, та висловив особливу подяку Збройним Силам України, які мужньо боронять нашу рідну землю, а також славетним енергетикам, котрі своєю невтомною працею доводять, що українці – нація нескорених. Президент Академії, акад. Станіслав ТАБАЧНІКОВ наголосив, що Академія міцно тримає і надалі триматиме науковий фронт задля прискорення нашої Перемоги. За ініціативи віцепрезидента, доктора ветеринарних наук, професора Олега МЕЛЬНИКА Рішенням Президії ГО «НАН ВО України» започатковано і виготовлено академічну відзнаку «Хрест Визволителя». Цією нагородою удостоюються  безпосередні учасники бойових дій, а таких чимало серед академічної спільноти (професор Федір ШАНДОР та інші), особи, які роблять вагомий внесок у відродження української духовності та волонтери.

Зі змістовною доповіддю про результати проведення щорічного конкурсу «Краще видання 2022 року» до аудиторії виступила віцепрезидентка з питань постійної комісії журі, Голова журі, докторка медичних наук, професорка, академічка Ольга БІЛЯЄВА.

Справді, за 2022 рік було зроблено: удосконалення нормативно-правових документів Академії (Статуту і Положень) та приведення їх у відповідність з чинним законодавством України; організація Інституту освіти дорослих з метою сприяти професійному розвитку, лідерському і управлінському становленню осіб, забезпечуючи їх право на здобуття формальної, неформальної та інформальної безперервної освіти впродовж життя шляхом набуття нових і вдосконалення раніше набутих компетентностей; створення нового підрозділу – науково-аналітичний, інформаційний та організаційно-методичний відділ; активно триває видавнича діяльність. Вже побачили світ десять номерів циклу колективних монографій з різних фахових напрямів, які проіндексовані та видані у Сполучених Штатах Америки. Неймовірно позитивний результат уже очевидний, оскільки всі матеріали:

–        рецензовані фаховими редакційними колегіями;

–        мають ідентифікатор цифрового об'єкту DOI;

–        внесені до міжнародної наукової мережі;

–        проіндексовані в науково-метричних базах Гугл школяр та Кросреф тощо;

–        мають постійне зберігання у відкритому доступі.

В обговоренні звітів про науково-організаційну діяльність Академії за 2022 рік узяли участь віцепрезиденти, керівники відокремлених наукових підрозділів, члени Академії тощо. Слід особливо відзначити внесок таких академіків: Процюка Р.Г.,  Баль-Прилипко Л.В.,  Біляєва О.О., Бобровник С.В., Вербицького В.В., Вороб’я П.А., Вірної Ж.П., Гусарєва С.Д., Говорова П.П., Гічуна В.С.,  Дейнега І.І., Зозулі І.С., Зубка М.І., Зябліцева С.В., Карповського В.І., Ковальчука І.П., Кожиної Г.М., Кузнєцова Ю.М., Мельника О.П., Мосенкіса Ю.Л., Михальчук Н.О., Лісового В.М., Ляхоцького В.П., Омельянчик Л.О., Погребенника В.Ф., Стецюка В.В., Чернєя В.В., Череп А.В., Чернявського С.С., Харченка Є.М.,  Шакуна В.І., Шостака А.В., Шевчук І.Б., Шевчук С.В. та Апарат Президії: Товалович Т.В., Приймаченко І.Л. тощо.

За підсумками Конференції було прийнято її Ухвалу (скачати).

Наприкінці заходу Президент Академії, акад. Станіслав ТАБАЧНІКОВ ще раз подякував усім присутнім за конструктивну і плідну роботу у Конференції, привітав із прийдешніми Різдвяними та Новорічними святами і побажав усім миру, міцного здоров’я та скорішої ПЕРЕМОГИ !

СЛАВА УКРАЇНІ!

 

 

 

 

  • Відбулася звітна онлайн-конференція НАНВО України
 

Шановні користувачі, з метою уникнення розповсюдження спаму та реклами, просимо Вас авторизуватися через профіль в соціальних мережах.

Це не займе багато часу, та не потребує заповнення жодних форм. Дякуємо за розуміння!

Увійти використовуючи пофіль:
Створення сайту: DoSites.Net
На початок сторінки Карта сайту